Basketball.hr

Sretan Dan državnosti!!! 🇭🇷

Europa i Svijet
Hrvatska
Moćni Anadolu Efes dolazi na Zadar Basketball Tournament, vraća se i Zadar

Moćni Anadolu Efes dolazi na Zadar Basketball Tournament, vraća se i Zadar

Autor: S event Photo: euroleague.net

Finalist Final Foura prvi puta na najjačem europskom pripremnom turniru.

Najugodnije iznenađenje Eurolige, turski Anadolu Efes, potvrdio je dolazak na šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta koji će se od 19. do 22. rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić. Finalist ovogodišnjeg Final Four Eurolige prvi puta dolazi na zadarski turnir koji će još jednom pokazati zašto je najjači pripremni košarkaški turnir u Europi. 

Efes je klub velike tradicije i rezultata. Naslov prvaka Turske osvojili su 13 puta, a po 11 puta osvajali su turski nacionalni Kup i Kup predsjednika. Vlasnici su i euro trofeja, Kupa Radivoja Koraća kojeg su osvojili 1996. Glavni igrači Efesa su Amerikanac Shane Larkin, košarkaški virtuoz koji je briljirao tijekom sezone i posebice na Final Fouru te srpski reprezentativac Vasilije Micić. Važna karika u momčadi Efesa je i Hrvat Krunoslav Simon. 

Krunoslav Simon - Foto: euroleague.net 

 „Drago mi je što možemo najaviti momčad Efesa koja dolazi po prvi puta. Nakon duljeg vremena imat ćemo priliku gledati i jednog odličnog hrvatskog košarkaša u jednom jakom klubu, a to je Krunoslav Simon!“ – izjavila je organizatorica Zdenka Zrilić i dodala: „Na turnir se vraća i domaći KK Zadar što nam je posebno drago. Vjerujem kako će se predstaviti u najboljem svjetlu!“

KK Zadar - Foto: Šime Zelić (Babsketball.hr)

Osim Simona, dres Efesa nosili su brojni proslavljeni hrvatski igrači poput Darija Šarića, Damira Mulaomerovića, Zorana Planinića, Marka Popovića, Nikole Prkačina, Nikole Vujčića, Marija Kasuna i Stanka Baraća. Anadolu Efes je na ovaj način proširio listu slavnih i moćnih košarkaških klubova sudionika Zadar Basketball Tournamenta i to kao četvrti turski klub. Na dosadašnjim izdanjima već su nastupili Galatasaray, Darussafaka i Fenerbahce.

Turnir organizira zadarska tvrtka S-Event. Uz ljubitelje košarke, šesto izdanje pratit će i brojni međunarodni skauti. Ovog rujna Zadar će ponovno postati srce europske košarke, a brojna popratna događanja predstavit će ljepote i ponudu Zadra i Hrvatske gostima iz cijelog svijeta. Turnir se prošlih godina pokazao kao najbolja turistička razglednica Hrvatske koju putem izravnih TV prijenosa gledaju milijuni diljem svijeta.