Hrvatska
Momčad Jazina pobjednik SuperSport Kupa Krešimir Ćosić za regiju Jug!

Momčad Jazina pobjednik SuperSport Kupa Krešimir Ćosić za regiju Jug!

Autor: KSZŽ Photo: Andrej Jančijev | KSZŽ

Pala je Ribola

Momčad Jazina Arbanasi i Ribole Kaštele susrele su se nakon prvog kola Prve muške lige i u dvoboju finala SuperSport Kupa Krešimir Ćosić za regiju Jug. Baš kao i ona prva utakmica i ova je bila puna zanimljivosti.

Na samom početku Jazine su krenule bolje, nošene Srđanom Brocićem koji je na početku gaao tricu 5/5, ali s druge strane dominantno je izgledao pod košem Mario Krešić koji je držao Kaštelane od potpunog rezultatskog propadanja.

U nastavku Kaštela izgleda bolje, povezuju redove te se primiču Jazinama koje iako s manjom prednošću od 32:22 s kojima se završila prva dionica i dalje izgledaju kao bolja ekipa. Kaštela se krajem približila i do svega pet poena zaostatka, ali kapetan Niko Šare tricom u zadnjoj sekundi postavio je rezultat prije pauze na 53:47.

Jazine u prvom dijelu drugog poluvremena rade potpuni preokret, nošeni brzom i poletnom igrom te koševima iz tranzicije, mladi Zadrani uz pomoć tada napadači dosta raspoloženog Mate Mandića prave zalihu od 20-ak poena viška tijekom dobrog dijela ovog perioda. Ulaskom u zadnju dionicu gledajući iz zadarskog kuta prednost je izgledala i više nego uvjerljivo (80:61).

Iskusni Ante Delaš i Mateo Kedžo uz uvjerljivo najboljeg igrača Kaštela, Marija Krešića potpomognuti Ivom Zukanovićem režirali su u zadnjoj dionici povratak Kaštelana. U devet minuta igre u potpunosti su se vratili gosti te su nakon serije 9:29 izjednačili susret pri 89:89. Bilo je to ipak sve od gostiju koji su imali priliku i upisati pobjedu nakon trice Delaša i polovičnog učinka Mandića s linije za slobodna bacanja, ali dodavanje Delaša nije pronašlo Josipa Vidovića te je slavlje Jazina moglo započeti.

Pravo finale prepuno adrenalina, trke i napetosti je nešto na čemu treba čestitati svim akterima susreta, a mišljenja smo kako je ova utakmica bila i više nego dostojna finala Kupa koji nosi ime velikana hrvatske i europske košarke.

KK Jazine Arbanasi – KK Ribola Kaštela 95:92 (32:22, 21:25, 27:14, 15:31)

Jazine Arbanasi: Brocić 23, Mustać, Šare 5, Bilokapić 8, Badrak 9, Mirčeta, Josipović 11, Lončar 2, Mandić 25, Zovko 4, Krajina 8.

Ribola Kaštela: Vidović 6, Klepo 12, Murko 8, Delaš 10, Markota, Ma. Krešić 29, Kedžo 7, Zukanović 18, M. Krešić, Bartulović 2.

Nagradu u iznosu od 1.500€ koju je osigurao Hrvatski košarkaški savez uz generalnog sponzora Kupa Krešimir Ćosić, sportsku kladionicu SuperSport, pobjedničkoj ekipi Jazina Arbanasi uručio je tajnik Košarkaškog saveza Zadarske županije Tomislav Kabić.