Hrvatska
Momčadi Cibone se priključio Lovro Gnjidić

Momčadi Cibone se priključio Lovro Gnjidić

Do kraja sezone.

Nakon Kupa Krešimira Ćosića košarkaši Cibone dobili su nekoliko dana odmora pa su s radom počeli prošlu srijedu.

Treninzima je kroz ovaj prijelazni period priključeno i nekoliko mladih igrača, a trener Velić je odlučio da će mladi Lovro Gnjidić do kraja sezone konkurirati za prvi sastav.

Kako to obično biva, kondicijski trener Krševan Sorić ovaj je udarni mikrociklus iskoristio da ‘nagazi’ igrače.

Krševan Sorić:

Tijekom ovih 12 dana pokušali smo malo stabilizirati formu, podignuti formu nekim igračima, neke vratiti iz ozljeda, tako da ovaj drugi dio sezone i završne utakmice u ABA ligi dočekujemo u maksimalnoj spremi. U dogovoru s trenerom su određeni prioriteti na koje smo stavili naglasak. Momci su radili maksimalno i nadamo se da će sav ovaj rad i trud doći na naplatu.

Prvi test za Vukove nakon ovog napornog perioda bit će Gorica u okviru 20. kola HT Premijer lige, s kojom su se susreli u polufinalu Kupa i pobijedili je sa 83-73.

Ivan Velić, trener Cibone:

Iskoristili smo ova dva tjedna pauze od utakmica kako bi podigli fizičku spremu igrača. Mislim da smo u tome i uspjeli, a što je najvažnije taj smo period prošli bez ozljeda. Sigurno je da zbog ovog mikrociklusa kojeg smo odradili nećemo imati potrebnu svježinu protiv Gorice, ali bez obzira na sve očekujem pobjedu svoje ekipe. Isto tako, iskoristili smo ovaj period da priključimo i neke mlade igrače. Od idućeg će tjedna pa do kraja sezone s nama biti mladi Lovro Gnjidić. Svojim je radom, zalaganjem i talentom to zaslužio tako da će biti u konkurenciji za svaku utakmicu do kraja sezone.

Roko Badžim, igrač Cibone:

Imali smo dva tjedna bez utakmice i imali smo se priliku posvetiti sebi. Gorica je dobra i iskusna ekipa i bit će pokazatelj toga kako smo odradili ovaj ciklus. Bit će to svakako dobra utakmica u kojoj očekujem pobjedu.

Utakmica se igra u KC Dražen Petrović u četvrtak, 27.02. u 18.00 sati.

Blagajna se otvara 2 sata prije početka susreta, a ulaznice se online mogu kupiti ovdje. Prijenos utakmice će biti na HKS TV.