Hrvatska
Monika Vojvodić rekla košarci zbogom. Tu su svijet mode, marketinga i odnosa s javnošću

Monika Vojvodić rekla košarci zbogom. Tu su svijet mode, marketinga i odnosa s javnošću

Zbog ozljeda je odbila čak 16 ponuda.

Kako javlja portal Ženska košarka košarkašica Plamen Požege Monika Vojvodić rekla je “zbogom košarci”. Profesionalno nas je zainteresiralo koji su razlozi i zašto je donijela ovakvu odluku, a ona nam je ekskluzivno za ŽK sve pojasnila u detalje:

S obzirom da se stara godina privela kraju, i da je počela nova, i ja sam odlučila obznaniti da sam jedan važan segment svog života, teška srca, zauvijek zaključila. Sada kada sam se oporavila od ozljede, donijela sam odluku da poslije 12 godina aktivnog bavljenja sportom, stavim zdravlje na prvo mjesto i “okačim patike o klin”. Samo oni koji me poznaju, znaju koliko sam posvetila svoj život košarci, koliko sam energije, upornosti, truda, snage i volje uložila. Koliko sam država prošla loptajući pod obručima i koliko sam prijateljstava stekla. Vrlo mlada sam iz Bosne i Hercegovine došla u Hrvatsku u cilju daljnjeg napretka. Potom živjela u sedam različitih gradova igrajući, a isto toliko i klubova promijenila. Kao igračica prošla sam kroz reprezentativne selekcije, što mi je bila posebna čast. Imala sam sreću da me je treniralo 50-tak trenera, od kojih mi je svaki ponaosob nesebično dijelio znanje i oblikovao me u osobu kakva jesam danas. Samouvjerena i jaka. Toliko radosti, veselja, sreće, uspjeha je iza mene, ali je isto toliko i prolivenih suza, neprospavanih noći, igranja uz ogromne količine boli, odvojenost od obitelji i svih svojih bližnjih. Upravo to me je naučilo šta je život. Na svom košarkaškom putu osvojila sam zaista sve što se moglo osvojiti u mlađedobnim uzrastima, kako u BiH tako i u Hrvatskoj, a i u regionalnoj Waba ligi. 

Vrlo rano si počela igrati u najboljoj ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske? 

Od petnaeste godine igram Premijer ligu Hrvatske, a moj trenutni i posljednji klub ŽKK Plamen Požega napuštam u njihovom najvećem sjaju u povijesti. Trenutno su prvi na ljestvici Premijer ženske lige Hrvatske i plasirali su se među četiri najbolje ekipe regionalne Waba lige. Želim im i dalje mnogo uspjeha! Ove godine sam trebala stupiti na inozemno tržište, ali na žalost zbog povrede morala sam odbiti čak 16 ponuda. Ovom prilikom se zahvaljujem svim svojim menadžerima koji su radili na mojim angažmanima. Nekad jednostavno ne bude sve onako kako smo planirali, bez obzira koliko se jako trudili i radili na tome. Sve u svemu jedno poglavlje se zavŕšilo, ali drugo se otvara. 

Kuda te vode budući putovi?




Ponosna sam na sebe što sam usporedo sa košarkom nastavila i sa obrazovanjem. Završna sam godina na Doba fakultetu u Sloveniji na odsjeku Marketing, društveni mediji i odnosi s javnošću. Također, tu je i svijet ljepote i mode u kojem sam osvojila šest lenti i dva puta predstavljala Hrvatsku na svjetskim izborima ljepote u Monte Carlu i Rimu. Ove godine sam pozvana da sudjelujem na Fashion Week u Milanu, koji je san svakog modela. U svijet mode sam ušla prije tri godine, sasvim slučajno, a već toliko toga ostvarila. Željela bih se zahvaliti svima koji su pridonijeli mojim uspjesima u dosadašnjoj karijeri na bilo koji način, a takvih je mnogo. Da ne bih kojim slučajem koga izostavila, zahvaljujem se svima iz sveg srca.