Hrvatska
„Moramo uživati u ovom trenutku“

„Moramo uživati u ovom trenutku“

Autor: Paulo Sarić

Sesar smatra da su njegovi momci podcijenili Puntamiku.

Velika pobjeda Sonik Puntamike nad neporaženim liderom Prve lige KK Gorica svakako spada među najveće uspjehe u povijesti kluba. Zadrani su ponovili rezultat iz 2005. godine kada su trijumfom nad Zagrebom izborili plasman u završnicu Kupa „Krešimir Ćosić“. Ovaj puta nije pao prvoligaš, no i momčad Josipa Sesara svakako ima visoku kvalitetu, što igrački kadar zorno pokazuje.

- Čestitam košarkašima Sonika na zasluženoj pobjedi. Odigrali su odličnu utakmicu. Mi se nismo adaptirali na ovaj način igre o čemu svjedoči i 18 izgubljenih lopti. Kada primite 92 poena i izgubite toliko lopti koliko smo ih mi izgubili, isprazno je pričati o taktici ili nekoj igri s naše strane. Dojma sam da su moji igrači podcijenili domaćine što su oni iskoristili da zasluženo prođu dalje – izjavio je nakon utakmice trener Gorice koji je u Zadru upisao prvi ovosezonski poraz u službenim susretima.

Iako Sesar nije zvučao pretjerano razočarano nakon sinoćnjeg dvoboja, ne treba sumnjati da je nezadovoljan prikazanim. Njegova je momčad kao veliki favorit ušla u utakmicu te je imala jedinstvenu priliku da se pridruži upravo svome jučerašnjem protivniku kao jedini niželigaš koji je izborio plaman na završnicu kupa koji nosi ime po jednom od velikana hrvatske i europske košarke. S druge strane, trener domaće momčadi Šime Kraljević bio je zadovoljan prikazanim. A kako i ne bi kada je postigao jedinstveni podvig u povijesti domaće košarke. Sonik Puntamika je jedina ekipa koja se natječe u trećem razredu hijerarhijske strukture HKS-a koja je izborila plasman na finalni turnir Krešina kupa.

- Kolega je sve rekao. Mi smo mali i skromni klub i moramo uživati u ovom trenutku. Dugo smo se pripremali za dvoboj te smo sigurno znali puno više o njima nego oni o nama. Dok oni imaju dosta poznatih prvoligaških igrača, mi smo više basketaška ekipa, da se tako izrazim, pa je njima svakako bilo teže spremiti se za utakmicu. Čestitam svojim momcima na pobjedi – rekao je trener Puntamike Šime Kraljević nakon velikog trijumfa u Jazinama.

Njegova je momčad neuobičajeno smireno odigrala završnicu. Često se zna dogoditi da se u ekipe koje dođu nadomak iznenađenja uvuče prevelika samosvjestnost u bitnim trenucima koja utječe na izvedbu na parketu. No, sinoć je skoro svaki potez, kako na terenu tako i izvan njega, bio sa svrhom.

- Minute odmora sam zvao ne bih li, ne samo odmorio, već i smirio svoje momke. Bili smo u dobroj situaciji i trebala nam je mirnoća da privedemo susret kraju. Sve je to bio dio taktike, kao i ubacivanje Marčeva u završnici. Počeli smo padati te mi je trebao jedan igrač koji će unijeti dodatni žar u momčad. Jasno, rekao sam mu da pazi što radi kako ne bi napravio prežestok prekršaj i isprovocirao suparnika – kazao je Kraljević nakon utakmice, potvrdivši da je o svemu mislio.

Igrači Puntamike imat će dosta vremena da uživaju u pobjedi i velikom podvigu pošto se natjecanje u Drugoj ligi nastavlja tek početkom veljače, dok Goricu već u petak očekuje gostovanje u Rijeci kod Kvarnera 2010.