Regija
Mornar doveo igrača koji je potopio Cedevitu

Mornar doveo igrača koji je potopio Cedevitu

Autor: Paulo Sarić

Crnogorci su snažno krenuli u slaganje igračkog kadra, a kažu da najbolje tek slijedi!

Nakon što je javnosti prezentirao prvenstveno administrativnu rošadu na trenerskoj klupi, Mornar je jučer obznanio i angažiranje prvih pojačanja. Nakon što su prije desetak dana potvrdili produljenje ugovora s trojicom domaćih igrača, jučer je potvrđen dolazak prve trojice pojačanja. Na obalu Jadranskog mora preselit će Brandis Raley-Ross, Strahinja Mićović i Nemanja Vraneš.

- Obavit ćemo razgovor i s kapetanom Markom Mijovićem čim se vrati s reprezentacijom iz Kine. Nadam se da ćemo i s njim naći zajednički jezik i nastaviti suradnju. A novi igrači Mornara su Strahinja Mićović, koji je došao iz Igokee, Nemanja Vraneš, pristigao iz Budućnosti Voli i prvi od Amerikanaca je Brandis Ross, dosadašnji član Beroea koji je osvojio Balkansku ligu i igrao u finalu bugarskog doigravanja. On je vodio ekipu do tih uspjeha. Sva trojica su profil igrač koji nam je nedostajao u prošloj sezoni. U tijeku su pregovori s još tri-četiri ozbiljna košarkaša – kazao je prošlosezonski trener crnogorskog sastava Đorđi Pavićević.

Ross je prošlu sezonu bio suigrač našega Stjepana Tešije i svakako najbolji igrač svoje momčadi s 15.6 koševa, gotovo pet skokova i četiri asistencije u prosjeku. Izvrstan strijelac odskakao je kvalitetom čitavu godinu i premda se često zaigra i ne povuče potez koji bi bio najbolji za njegovu momčad trebao bi predstavljati osjetan korak naprijed u odnosu na Lamonta Jonesa koji je lani predvodio napade Crnogoraca, a sustav na koš više koji se igra u Baru trebao bi mu savršeno odgovarati. Vraneš je minule sezone imao malu minutažu, ali kada bi dobio priliku pokazao je da je napadački jako dobar igrač. U samo jednoj od pet utakmica u kojoj je dobio preko 20 minuta nije zabio dvoznamenkasti broj poena, a najbolju je partiju pružio protiv Cedevite u prvom kolu koju je počastio s 22 koša. Iskusni Mićović je bio ponajbolji i svakako jedan od najkonstantnijih igrača bosanskohercegovačkog prvaka te bi trebao predstavljati osjetno pojačanje Baranima.

Iako smo već pitali o tome, jučer su još jednom potvrđena produljenja ugovora s Markom Mugošom, Vukotom Pavićem i Radojem Vujoševićem, a objavljeno je i da će u Baru ostati i Boris Bakić i Emir Hadžibegović.

- S većinom igrača koje sam spomenuo potpisani su dvogodišnji ugovori što govori da ne spremamo tim samo za jednu sezonu. Uskoro ćemo možda biti u prilici da sazivamo novu konferenciju za medije jer smo pri kraju pregovora s još dvojicom igrača, a razgovaramo i s tri potencijalna pojačanja. Među tim imenima je glavno ovosezonsko pojačanja, iskusan i na ovim prostorima vrlo poznati igrač. Zasad vam mogu reći da se radi o igraču koji igra na poziciji jedinici – zaključio je u narednoj sezoni pomoćni trener Đorđi Pavićević, dodavši da će klub uskoro predstaviti i zamjenu za lanjskog ljubimca publike Octaviusa Ellisa koja bi prema njegovoj procjeni trebala biti za oko 30 posto kvalitetnija od atraktivnog Amerikanca.

Na koncu su predstavljene i ambicije uoči nove sezone koje su pomalo iznenađujuće. Za razliku od Budućnosti koja je nedavno postavila skromni cilj ostanka u ligi, Mornar cilja na – doigravanje.

- Cilj je da budemo među prva četiri u ABA ligi. Sve drugo što bih rekao ne bi bilo istina. Uz dobar radi i pojačanja koja stižu, nema razloga da to ne ostvarimo – visoko je postavio ljestvicu stariji brat na klupi crnogorskog sastava.

Za razliku od promijenjenih ambicija i novog igračkog kadra stil igre ostat će i dalje isti. Cilj će biti zabiti koš više, pa se može očekivati da će Mornar i iduće sezone biti jedna od najatraktivnijih ekipa za pratiti.