Europa i Svijet
Hrvatska
Mornar na suhom

Mornar na suhom

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski je košarkaš potpisao ugovor sa švedskim prvoligašem iz unutrašnjosti zemlje.

Mladi hrvatski visoki igrač Marin Mornar prešao je u redove švedskog Boråsa. Rođeni Zagrepčanin svoju je karijeru odlučio graditi preko SAD-a i Loyola Marymount Universityja gdje je proveo četiri godine. Nakon završetka sveučilišne karijere profesionalnu je košarku počeo igrati prošle sezone u Horsensu s kojim je osvojio duplu krunu. Snažni centar imao je ograničenu minutažu u gradiću u središtu Danske, no Skandinavija mu se očito svidjela te je svoj košarkaški put odlučio nastaviti u Švedskoj. Borås je prošlu godinu proveo oko sredine tablice, a sezonu je završio porazom od Uppsale u četvrtfinalu.

- Pucam trice i zakucavam. U tome sam najbolji. Obrambeno sam dobar u rotaciji i preuzimanju, te dijeljenju blokada, a dovoljno sam brz da bih mogao preuzeti protivničke bekove. Čuo sam puno toga o švedskoj ligi. Mislim da bi trebala biti mrvicu kvalitetnija od danske gdje sam igrao do sada. Uzbuđen sam i jedva čekam početi – rekao je Mornar za službenu stranicu svog novog kluba.

Tijekom prošle sezone u danskom prvaku hrvatski krilni centar prosječno je bilježio 5.8 koševa uz gotovo tri skoka po utakmici, te se nada većoj minutaži i boljim brojkama naredne sezone.


- Marin Mornar je dobar košarkaš. Vrlo je atletičan i ima veliki potencijal. Može igrati na tri različite pozicije, a ima i dobar šut te vrlo dobro trči za čovjeka svoje visine – zaključio je trener Boråsa Henrik Svensson.