Regija
Mornar sve bliži doigravanju, pala i Budućnost

Mornar sve bliži doigravanju, pala i Budućnost

Autor: Branko Tabak

Crnogorski derbi u ABA ligi.

Mornar je pobjedom u crnogorskom derbiju ABA lige protiv Budućnosti 87-81 napravio ogroman korak prema potvrdi četvrtog mjesta i doigravanju. Veći dio susreta domaćini su bili u vodstvu, a ključnu seriju napravili su sredinom posljednje četvrtine.

Pri rezultatu 74-72 na 7 minuta prije kraja postigli su osam poena, a nisu primili niti jedan te su pobjegli na nedostižnih +10 (82-72) Strahinja Mićović koji je postigao 11 poena uz 3 skoka i po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

S 11 pobjeda četiri kola rije kraja Mornar čvrsto drži četvrto mjesto. Budućnost je i dalje prva s pobjedom više od Crvene zvezde, koja ima odigranu utakmicu manje.

U ponedjeljak se sastaju Crvena zvezda i Partizan (21 sat). U slučaju pobjede crveno-bijelih Mornar bi ostao na dvije pobjede više od Partizana. S druge strane Crvena zvezda bi se izjednačila na vrhu s Budućnosti, koja bi i dalje imala prednost zbog dvije pobjede u međusubnim susretima.

Partizan bi pobjedom sačuvao izglede za doigravanje i približio Budućnost startnoj jedinici. 

U ponedjeljak će na parket i Zadar. Momčad Aramisa Naglića gostuje kod Igokee koju Zadrani nikad nisu pobijedili na gostovanju. Ovaj susret počinje u 18 sati.