Regija
Mornar uzvratio FMP-u te se probio na četvrto mjesto ABA lige

Mornar uzvratio FMP-u te se probio na četvrto mjesto ABA lige

Autor: Branko Tabak

A sada jedni pa drugi dolaze u Zadar.

Petak je doniotri utakmice i tri gostujuće pobjede u ABA ligi. Mega Bemax je u Ljubljani pobijedio Petrol Olimpiju 69-76

Šest i pol minuta prije kraja Olimpija je vodila 62-53. Mega tada kreće u lov na zaostatak. Serijom 9-0 gosti su izjednačili, a na minutu i 41 sekundu prije kraja vraćaju se 66-68. u vodstvo (koje su zadnji puta imali u 7. minuti utakmice kada je bilo 9-10).

U međuvremenu domaćini su dominirali i kontrolirali igru i rezultat, na trenutke imali i 13 poena prednosti.

U uzbudljivoj završnici Lorbek je promašio jedno od dva bacanja, a Mushidi tricom odveo svoju momčad na +4 (67-71). U sljedećem napadu Morgan je promašio, a Bitadze s linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu Mege.

U Železniku se igrala utakmica iznimno važna u borbi za četvrto mjesto koje vodi u doigravanje. Mornar je pobijedio FMP-a 79-84, u utakmici u kojoj se nakon prvog poluvremena činilo da je domaćin već riješio pitanje pobjednika.

Bilo je 50-33 za FMP. U trećoj četvrtini crnogorska momčad je smanjila zaostatak na osam poena, a u posljednjoj dotukla domaćina (13-16) za konačnih 79-84. 

Utakmicu je s dvije trice u samoj završnici riješio Derek Needham.



U prvom krugu natjecanja FMP je bio bolji u Baru 73-81.

Mornar se pobjedom probio na 4. mjesto s omjerom 8-7. Partizan, FMP i Zadar imaju pobjedu manje, a Igokea i Cibona po dvije pobjede manje s tim da Cibona ima i utakmicu manje.

Zadar u sljedeće dva kola dočekuje FMP-a i Mornara na Višnjiku, koji osim obveza na Višnjiku imaju i domaće oglede. Mornar u 16. kolu dočekuje Olimpiju, a FMP u 17. Igokeu.

U prvom dijelu natjecanja Zadar je od FMP-a izgubio 15, a od Mornara 10 razlike. 

U trećoj utakmici dana Igokea je slavila kod MZT-a 68-77.