Europa i Svijet
Regija
Mornar zadržao domaći trojac

Mornar zadržao domaći trojac

Autor: Paulo Sarić

Mugoša, Pavić i Vujošević još jednu sezonu na moru.

Nakon što je jučer Igokea produžila ugovore s dvojicom igrača, još jedan abaligaš je počeo graditi roster za narednu sezonu. Mornar iz Bara je produžio ugovore s trojicom crnogorskih igrača – Markom Mugošom, Vukotom Pavićem i Radojom Vujoševićem, kako prenosi portal Eurobasket.

Mugoši će iduća sezona biti već peta u regionalnoj ligi, nakon što je dvije proveo u redovima Budućnosti, a po jednu u Sutjesci i Mornaru. Bivši mladi crnogorski  reprezentativac prošle je sezone u ABA ligi bilježio skromne brojke te je za manje od 15 minuta po susretu zabijao 5.1 koš po utakmici.

Vukota Pavić je lani dao veći doprinos drugoj momčadi iz Crne Gore sa 8 koševa i 4.4 skoka u prosjeku u ABA ligi. Visoki je igrač osim u Mornaru igrao i u Sutjesci, a od inozemnih se klubova okušao u Balkanu, Feniju i Zrinjskome, s promjenjivim učinkom. Ugovor je produžen i s Radojom Vujoševićem. Još jedan igrač s pred kraj klupe i još jedan bivši crnogorski reprezentativac ostat će i narednu godinu u redovima momčadi iz Bara. Vujošević je u ograničenoj minutaži prošle sezone zabijao 4.2 koša hvatavši pritom 2.6 skokova po susretu.

Podsjetimo, crnogorski je sastav prije nekoliko dana napustio ponajbolji igrač iz prethodnog izdanja regionalne lige, Antabia Waller, koji je potpisao ugovor s Vareseom.