Hrvatska
Može li Alkar u četvrtak u Zagrebu gađati 'u sridu'?

Može li Alkar u četvrtak u Zagrebu gađati 'u sridu'?

Autor: Ferata.hr

Poruka iz Sinja: Ako se stvari poslože...

Nakon gotovo dvotjedne stanke Alkara u devetom kolu prvenstva čeka gostovanje u Zagrebu kod Cibone…

Cibona u ovaj susret ulazi kao veliki favorit, tu dvojbe nema, ali sinjska momčad u Zagreb ne ide na izlet, a još manje s izvješenom bijelom zastavom, kako kaže Domagoj Kanaet za portal Ferata.hr:

- Mi u Zagreb idemo s ciljem da se borimo, da pokušamo nešto napraviti, po meni i dobiti ako se neke stvari poslože i ako se ukaže prilika. Cibona je odlična momčad, favoriti jesu, ali sportski vjerujemo da se možemo dobro suprotstaviti.

 Cibona je u utorak igrala derbi susret u kojem je gostovala u Splitu. Nakon neizvjesne završnice Split je slavio pobjedu, a dvije utakmice u manje od 48 sati prilika su i da Alkar malo zakuha situaciju.

- Cibona je poražena u toj utakmici, možda i neplanirano i sigurno će imati imperativ protiv Alkara. Bit će tu i umora, ali na nama je da odigramo najbolje što možemo i vidimo što će nam to donijeti, kazao je Kanaet.

Alkar je u ovom razdoblju bez prvenstvenih utakmica odigrao pripremni susret protiv Šibenika u kojem je poražen rezultatom 90:85. Nisu u toj utakmici nastupili Kanaet i Markulin, baš kao ni Vuko i Junaković kod gostiju. No, prema riječima Kanaeta, Alkar je dobro radio u proteklom razdoblju:

- Najbitnije je da smo svi spremni i da nema ozlijeđenih. Radili smo na svim segmentima igre i vjerujem da će se to i vidjeti. Plan nam je ući čvrsto u utakmicu, donijeti dosta energije na parket i onda je sve moguće.

Cibona je trenutno vodeća momčad prvenstva s omjerom 6-2, a taj drugi poraz Vukovi su nedavno upisali protiv Gorice, što je bilo jedno od većih iznenađenja u dosadašnjem dijelu natjecanja. Alkar je sedmi sa skorom od 4-4. Susret Cibone i Alkara na rasporedu je u četvrtak, a igrat će se u Dvorani Dražena Petrovića s početkom u 18 sati.