Europa i Svijet
Hrvatska
AUDIO: Može li Cedevita do prve gostujuće europske pobjede?

AUDIO: Može li Cedevita do prve gostujuće europske pobjede?

U dva dosadašnja susreta momci Jurja Zdovca bili su jako blizu.

U srijedu u 20:30h Cedevita u sklopu petog kola skupine A Eurokupa u Francuskoj gostuje kod Levalloisa. Zagrepčani trenutno u spomenutom natjecanju imaju omjer 2-2, dok su Francuzi na 0-4. Momčad Jure Zdovca u prvom je kolu kod kuće izgubila od Fiat Torina, tako da bi eventualnom gostujućom pobjedom anulirala taj poraz.

- Sve ekipe u grupi mogu u jednoj utakmici iznenaditi i odigrati odličnu utakmicu. Sigurno da i Levallois ima tu kvalitetu. Imali su nekih problema i ozljede na početku sezone te ne igraju baš dobro, ali to ne znači da prije ili kasnije neće proraditi. Moramo biti oprezni. Mi smo kiksali u domaćoj utakmici s Torinom u prvom kolu, dok bi se, s druge strane, Levallois, ako nas pobijedi, vratio u igru. Bit će to teška utakmica i velika je odgovornost na nama. Moramo odigrati dobro, biti pametni i ne dopustiti im da se razigraju kako bismo dobili u srijedu - izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Slovenski stručnjak na klupi hrvatskog prvaka potom je rekao nekoliko riječi o protivniku koji u srijedu dočekuje njegovu ekipu.

- Čak ne bih rekao da su tipična francuska momčad zbog toga što ne igraju brzo. Francuzi obično igraju brzo. Oni imaju neke igrače koji su stariji, iskusniji, tako da igraju dosta kontroliranu i sporu košarku. Imaju iskustva i sigurno će napraviti sve da tu utakmicu dobiju - rekao je strateg Zagrepčana.

Cedevita na put ide u dobrom raspoloženju s osam uzastopnih pobjeda te će u Parizu tražiti i devetu.

- Mislim da u srijedu imamo realne šanse za prvu gostujuću pobjedu u Eurokupu, iz razloga što je Levallois ekipa koja je u lošem ritmu, a mi smo u naletu od samo pobjeda zaredom. Stoga smatram da trebamo iskoristiti situaciju u kojoj se trenutno nalazimo. U dobroj smo igračkoj formi, i napadačkoj i obrambenoj. Sigurno da nas očekuje teška utakmica, ali mislim da imamo dobre šanse da napravimo dobar rezultat, a to je pobjeda koja bi nas dovela korak bliže prolasku u TOP 16 Eurokupa – rekao je hrvatski reprezentativac Filip Krušlin u najavi dvoboja.

S prosječno 18 poena po utakmici prvi strijelac Levalloisa u Eurokupu je Klemen Prepelič, kojeg Krušlin dobro poznaje.

- Radi se o jako kvalitetnom igraču. Imao sam dosta prilika igrati protiv njega, zadnji put u reprezentaciji ovog ljeta. Mislim da im je on prva napadačka opcija i jako kvalitetan igrač. Cijela se ekipa treba dobro spremiti, što individualno, što kolektivno, i pokušati ga zaustaviti - zaključio je Krušlin.