Hrvatska
Može li Gorica iskoristiti splitske probleme s ozljedama i prirediti iznenađenje?

Može li Gorica iskoristiti splitske probleme s ozljedama i prirediti iznenađenje?

Josip Sesar: 'Split je favorit, ali...'

Prvi puta u povijesti KK Gorica se plasirala u završnicu Kupa Krešimira Ćosića. Za to je djelomično zaslužan i novi format natjecanja jer u završnici je osam klubova, tj. igra se Final Eight. Završnica se igra u Splitu od 13. do 16. veljače 2019., a prva stepenica koju očekuje košarkaše Gorice je ekipa Splita. 

Prošle sezone tadašnji prvoligaš Gorica je bila blizu, no iznenađujući poraz od tadašnjeg drugoligaša Sonik Puntamike prolongirao je povijeni trenutak.

Košarkaši Gorice svakodnevno se marljivo pripremaju za ovu završnicu. Trener Josip Sesar svjestan je težine protivnika, ali napominje da su u Kupu iznenađenja uvijek moguća:

Spremamo se za Kup potpuno rasterećeni. Split je domaćin ovog natjecanja i sigurno da je favorit na svom terenu, ali mi smo ih ove godine već jednom dobili u prvenstvu pa ćemo pokušati učiniti to još jednom i u Kupu.

Momci maksimalno treniraju i sigurno je da će dati sve od sebe. Split trenutno ima nekih problema na bekovskim pozicijama zbog bolesti i ozljeda i vidjet ćemo hoće li se pojačati do kraja prijelaznog roka.