Europa i Svijet
Hrvatska
Može li Miličić još jednom 'dignuti' Anwila i obraniti naslov prvaka?

Može li Miličić još jednom 'dignuti' Anwila i obraniti naslov prvaka?

Autor: Branko Tabak

Doigravanje u Poljskoj.

Torun vodi 3-2 u ludoj finalnoj seriji doigravanja za naslov prvaka Poljske protiv branitelja naslova Anwila za čijim je kormilom hrvatski stručnjak Igor Miličić.

Torun je poveo 1-0 (96-89) na domaćem terenu, a Anwil uzvratio brejkom (78-89) za 1-1. Igor Miličić i društvo poveli su na domaćem parketu 2-1 (96-86), a potom propustili veliku priliku kod kuće za bijeg na dvije pobjede prednosti (igra se na 4 pobjede). Torun je slavio u Wloclaveku 82-83, a potom i kod kuće 74-70 i sada ima meč loptu. 

U sljedećem susretu koji se igra u srijedu 12. lipnja Anwil je domaćin. Podsjetimo, kroz cijelo doigravanje Miličić ne može računati na usluge Josipa Sobina koji se ozlijedio (kolateralni ligament) na utakmici regularnog dijela prvenstva protiv TBV Starta.

Gdynia (James Florence, Josh Bostic) je osvojila treće mjesto. U doigravanju za plasman, nakon uvjerljivog poraza na strani kod Zielone Gore (Željko Šakić, Darko Planinić) 95-77, Gdynia je slavila kod kuće 105-80. Svojevrsna je to utješna nagrada za navijače i igrače, ali ne i vodstvo kluba koje je više očekivalo s obzirom na uloženi kapital i startnu jedinicu uoči doigravanja.