Hrvatska
Može li Zadar do prvog trofeja sezone?

Može li Zadar do prvog trofeja sezone?

Autor: Paulo Sarić

Četiri podjednake ekipe u borbi za naslov.

Danas u Zagrebu počinje nacionalna završnica za mlađe kategorije. Kao i prošle, i ove će se godine na jednom mjestu okupiti najbolji mladići iz čitave Hrvatske. Uz juniore i kadete, u dvorani dva Doma sportova snage će odmjeriti i košarkaši rođeni 2003. godine i mlađi iz četiri kluba koja su svoj plasman na završnicu izborila na turnirima u Rijeci i Zagrebu.

- Osim nas na završnici sudjeluju Cibona, Cedevita i Split. S obzirom na to što sam vidio u kratko vrijeme što vodim mlađe kadete, na temelju rezultata klubova i na temelju viđenoga na nedavnoj poluzavršnici čini mi se da su sve četiri ekipe podjednake i da svatko može svakoga pobijediti. Nas je cilj odigrati najbolje sto možemo, dati sve od sebe i pokazati veliku energiju na terenu od prve do zadnje minute – rekao je u najavi dvodnevnog turnira trener pretkadeta KK Zadar Jure Ružić.

Nekadašnji je hrvatski reprezentativac krajem prošle godine preuzeo zadarske mladiće i prvo s njima suvereno prošao regionalnu fazu natjecanja, da bi pobjedama protiv Šibenika i Cibone u riječkoj poluzavršnici izborio plasman na završni turnir.

- U županijskoj ligi nismo ni imali konkurenciju pa te rezultate treba zanemariti, no poluzavršnicu u Rijeci smo odigrali jako dobro. Zadovoljan sam kako smo izgledali u svim utakmicama, s izuzetkom prve dvije minute susreta protiv Slavonskog Broda. Sve ostalo je bilo točno onako kako bih želio da se igra. Pokazali smo puno energije i to je način na koji želim pristupiti svakoj utakmici – dodao je nekadašnji kapetan KK Zadar koji se prije nekoliko mjeseci vratio u klub u čijem je dresu osvojio tri Kupa „Krešimir Ćosić“.

- Zadovoljan sam u Zadru. Meni je ovo korak naprijed u karijeri. Mlađi kadeti su kategorija koja je vrlo zanimljiva i važna jer je prijelaz iz škole košarke u ozbiljniju košarku. Djeca se u školi košarke ipak tek uče igri, dok su mlađi kadeti korak više, premda ni to nije prava kadetska košarka pošto momci tek kreću učiti neke taktičke elemente. Uživam raditi s mladim igračima – zaključio je Ružić.

Poluzavršnica prvenstva Hrvatske za pretkadete počinje danas u 12:30 sati utakmicom zagrebačkih suparnika Cibone i Cedevite, dok će u 14:45 na parket istrčati mladići Splita i Zadra.