Hrvatska
Regija
Može li Zadar ponoviti 2014. i 2015. godinu?

Može li Zadar ponoviti 2014. i 2015. godinu?

Autor: Paulo Sarić

Jedine tri regionalne pobjede Zadra na gostovanju kod Cedevite potpisao je – Ante Nazor.

Pred Zadranima je posljednji ovogodišnji izazov. Protivnik momcima Ante Nazora je hrvatski prvak Cedevita koja je nakon promjene trenera stubokom promijenila igru i izgled momčadi te se vratila na zadani kurs i mirno brodi ka završnom turniru ABA lige. Večerašnji protivnici već su se dvaput sreli ove sezone, u Laktašima i Zadru, i oba su puta slavili Zagrepčani koji su, bez sumnje, i danas favoriti. Potvrđuje to i dobra forma Rimčevih momaka i šest uzastopnih pobjeda u regionalnom natjecanju.

- Idemo u goste vrlo dobrom protivniku koji je digao svoju sportsku formu i zaista izgleda vrhunski. Moramo biti maksimalno mobilizirani i otkloniti nedostatke koji su nas koštali poraza na domaćem terenu protiv FMP-a – izjavio je u najavi derbija trener KK Zadar.

Ipak, jedna stvar daje posebnu nadu gostima. Trener Nazor kao da ima protuotrov za najbolju hrvatsku momčad. Zadar je, naime, samo triput dobio Cedevitu u Zagrebu što se tiče ABA lige, a sva tri puta trener je bio – Ante Nazor.

- Treba nam obrambena agresivnost, maksimalna odgovornost i disciplina u igri. Trebamo igrati timski ako nema kontre, pronalaziti igrače u što boljoj i čišćoj situaciji za realizaciju i izgledati kao tim u svim segmentima. Budemo li djelovali na tragu toga siguran sam da ćemo doći u šansu da okrenemo utakmicu u našu korist. Trebamo biti maksimalno pozitivni, maksimalno borbeni i motivirani ne bismo li se prikazali u što je moguće boljem svjetlu protiv Cedevite koja je, jasno, favorit i momčad koju jako respektiram. Ali moramo biti svjesni svoje snage, istaknuti dobre stvari i s velikom vjerom ući u utakmicu – dodao je Nazor.

Utakmica se igra večeras s početkom u 19 sati u dvorani „Dražen Petrović“.