Hrvatska
Mr. cab driver: 'Svi u Srbiji ćemo navijati za Fener zbog Žoca, iako tamo igraju dva zvezdaša'

Mr. cab driver: 'Svi u Srbiji ćemo navijati za Fener zbog Žoca, iako tamo igraju dva zvezdaša'

Autor: Brano Tabak

Nakon ove rečenice sve je jasno - Željko Obradović je Bog u svojoj zemlji.

Apsolutna zvijezda današnje konferencije za medije održane na beogradskom Kalemegdanu na kojoj je najavljen Final Four Eurolige je Željko Obradović.

Žoc je heroj Srbije i svi s nestrpljenjem čekaju petak i sudar njegovog Fenerbahçea s Žalgirisom. Ljudi su u glavnom gradu Srbije uvjereni kako je to  prva stepenica koja Obradovića vodi u besmrtnost - do desetog naslova klupskog prvaka Europe.

 - 'Željko lovi deseti trofej i svi ćemo navijati za Fener zbog njega, iako tamo igraju Zvezdaši Nikola Kalinić i Marko Gudurić', rekao nam je na putu od Zračne luke Nikola Tesla do hotela taksist, gorlljivi Partizanovac, oduševljen činjenicom da su i hrvatski mediji došli popratiti ovaj veliki događaj.

Svi mi percipiramo Obradovićev uspjeh, no tek ovdje na licu mjesta možete vidjeti  kakav ugled uživa Žoc u svojoj domovini.

Danas mu se na Kalemegdanu poklonio, i to doslovno naklonom do poda, njegov učenik Šarunas Jasikevičius.

- Hvala Bogu da ne igram 1 na 1 sa Željkom. Kada igrate protiv njega to je već uspjeh, rekao je trener Žalgirisa,  po mnogima čovjek pred kojim je blistava trenerska karijera.

Žoc mu nije ostao dužan. U jednako šaljivom tonu odgovorio je na pitanje pritiska koji se stvara oko Fenerbahçea zbog njegove prilike da osvoji 'decimu'. 

- Najveći pritiska mi je gdje da Šarasa odvedem večeras. Stalno traži nova mjesta za izlazak.

Žoc i Šarac su ovakvim pristupom napravili bolju reklamu Final Foru i košarci od svih PR tekstova odaslanih na mailova sportskih redakcija diljem Europe. Ne zato jer znaju, već zato što su ljudi, a to danas publika najviše cijeni.