Hrvatska
Mravak: Možemo visoko i uz napredak mladih igrača

Mravak: Možemo visoko i uz napredak mladih igrača

KK Hermes Analtica.

Prvu utakmicu nove sezone Prve muške lige u subotu od 15 sati u KC Dražen Petrović igraju Hermes Analitica i Dubrovnik. Svojevrsni derbi kola i dvoboj momčadi koje imaju velike ambicije u novoj sezoni. Analitičari će pokušati izboriti povratak u HT Premijer ligu iako trener Zvonimir Mravak ističe da je najvažniji cilj da mladi igrači dobiju pravu priliku, a ukoliko rezultat bude pratio njihov razvoj sigurno da će objeručke prihvatiti povratak u društvo najboljih.

”Zadovoljan sam kako smo odradili pripremni period i odigrali nekoliko utakmica ionako je vidljivo da će nam trebati vremena da se uigramo. Imamo dosta novih igrača iako je kostur momčadi ostao, a čine ga Ivan Svoboda, Ivan Mileković, Filip Kordić i Kristijan Šutalo. Stigli su nam Ante Martinac, Luka Jurički, Luka Jakšić i Rino Šimić, te uz naša dva juniora Nou Svobodu i Jana Ristovskog momčad je zaokružena dolascima tri juniora Cedevite Junior (Vito Kučić, Andrija Jelavić i Vice Zanki). Ovim putem se zahvaljujem Cedeviti Junior na suradnji i što su prepoznali nas kao idealno mjesto za razvoj i stjecanje iskustva njihovih mladih igrača igrajući Prvu ligu” - kaže Mravak naglašavajući ono što će ga kao trenera najviše zanimati.

”Želimo osigurati mladim igračima puno prostora kako bi mogli napredovati i napraviti korak naprijed u svojim karijerama. Ali to ne znači da nećemo svaku utakmicu dati svoj maksimum za pobjedu. Jako sam zadovoljan kako je momčad posložena i mislim da već imamo i onu potrebnu kemiju da od prvog kola krenemo na pravi način”.

Dubrovčani su prvi gosti Analitičara

 ”Očekujem jednu zanimljivu utakmicu. Dubrovnik je najavio ambicije da želi ove sezone izboriti ulazak u HT Premijer ligu. Dobro su posložena momčad na svim pozicijama, ali i mi smo željni vidjeti koliko možemo i s nestrpljenjem očekujemo start sezone”.

Kada govori o najvećim kandidatima ili suparnicima za sami vrh izdvojit će tri kluba:

 ”Po mom mišljenju to su Dinamo, Bosco i Dubrovnik, a naravno da će i drugi tražiti svoju šansu da se umiješaju u sami vrh i prije svega izbore Ligu za prvaka, a onda kasnije i jedno od prva dva mjesta koja otvaraju mogućnost da stignu do HT Premijer lige”.