Hrvatska
Mravak: Nama je najvažnije dobiti prvu utakmicu

Mravak: Nama je najvažnije dobiti prvu utakmicu

Kvalifikacije za HT Premijer ligu.

Hermes Analitica u svojoj trećoj uzastopnoj sezoni u društvu najboljih nije uspijela izbjeći pretposljednje mjesto pa će protiv Dubrave tražiti ostanak u HT Premijer ligi. Sredinom siječnja činilo se da Analitičari imaju sve u svojim rukama i da su na korak od doigravanja, ali to se ipak nije dogodilo. Nakon pobjede protiv Alkara 26.siječnja uslijedio niz od devet uzastopnih poraza, a još teža činjenica je da je ubilježeno 12 poraza u posljednjih 13 susreta. Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak od 16.30 u SD Trnsko, a uzvratna u nedjelju u Dubravi od 19 sati. Stari/novi sudionik HT Premijer lige biti će momčad koja bude imala bolju koš razliku u dva susreta.

 ”Mislim da nas taj negativni niz neće opterećivati uoči ove dvije utakmice. Imali smo protiv Osječana dobru situaciju jer smo 35 minuta bili u prednosti, a na kraju pali što nam se već događalo ove sezone. I posljednje dvije sezone smo ostanak osiguravali u posljednjem kolu tako da nam ova situacija s dodatnim utakmicama nije nikakva novost’ -.ističe trener Zvonimir Mravak koji s repsketom govori o Dubravi.


 ”Od svih ekipa koje su igrale u doigravanju Prve lige oni imaju najširi roster s dva centra. Imaju i to iskustvo igranja ovakvih utakmica kroz to doigravanje, ali mi smo spremni odigrati dvije dobre utakmice i osigurati ostanak u ligi. Čekaju nas neizvjesne utakmice i mislim da će se teško nešto u prvoj utakmici rješiti. Nama je najvažnija stvar dobiti prvu utakmicu jer će nas u Dubravi čekati puna dvorana i motivirani domaćin. Znamo naše prednosti u činjenici da smo igrali utakmice protiv puno kvalitetnijih klubova, ali to moramo pokazati na parketu. Imamo smanjen roster koji je izgurao drugi dio lige i ja vjerujem da može i ove dvije utakmice. Gledao sam njihove utakmice kroz doigravanje, a posebno ovu posljednju u Zadru gdje su mogli i dobiti, a među nama nema nepoznanica jer smo igrali i prijateljske utakmice, a igrači se međusobno jako dobro poznaju” .- zaključio je Mravak.

KVALIFIKACIJE ZA HT PREMIJER LIGU:

  • Četvrtak, 25.travnja (16.30 – SD Trnsko) – Hermes Analitica – Dubrava
  • Nedjelja, 28.travnja (19.00 – SD Dubrava) – Dubrava – Hermes Analitica