Hrvatska
Mršić: Cijela sezona stane u jednu utakmicu/Karakaš: Odlučivat će detalji

Mršić: Cijela sezona stane u jednu utakmicu/Karakaš: Odlučivat će detalji

Autor: Branko Tabak

Majstorica!

U zadarskoj Dvorani Krešimira Ćosića u subotu, s početkom u 20 sati, igra se posljednja utakmica finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske između Splita i Zadra. 

Nakon što su obje momčadi po dva puta obranile domaći parket odluka će pasti na Višnjiku. Evo s kakvim razmišljanjima i u kakvom raspoloženju utakmicu dočekuju treneri Splita i Zadra Mile Karakaš i Veljko Mršić

- Moj moto je vjerujem u ono što radim i u svoju ekipu. Pokazali smo da možemo i sve je moguće, pa i da pobijedimo u petoj utakmici protiv Zadra. Treća utakmica nam je dala vjeru. Trebao je veliki trud, karakter i vjera u same sebe da se vratimo nakon onih -16. Iz naše perspektive nije problem igrati utakmicu poslije koje nema popravnog. Već smo takve dvije odigrali protiv Sparsa u ABA ligi. Zaista smo u ovoj sezoni pokazali mentalnu čvrstoću igranja takvih utakmica i očito pokazali da znamo kao treba igrati takve utakmice. Očekujem jednu dozu nervoze, neizvjesnosti, tvrdu i tešku utakmicu u kojoj će odlučivati detalji. Od svakog skoka, slobodnog bacanja, izgubljene lopte... Svaka akcija, obrambena i napadačka se mora uzimati s maksimalnom koncentracijom, istaknuo je Karakaš. 

 - Cijela sezona staje u ovih 40 minuta, na našem terenu imamo priliku osvojiti naslov. Moramo biti momčad od prve do zadnje minute, dati sve od sebe i ispoštovati sve detalje koje nismo u Splitu. Trebamo napraviti sve da nakon utakmice, kad se pogledamo u ogledalo, možemo reći da smo dali sve od sebe. Nadam se da će sve to biti dovoljno da osvojimo naslov prvaka Hrvatske i da usrećimo sve navijače našeg kluba i da na jedan lijep i prekrasan naćin završimo ovu sezonu, rekao je trener Zadra Veljko Mršić.

Prijenos utakmice je na Arena Sportu.