Hrvatska
Mršić: „Drago mi je zbog košarke“

Mršić: „Drago mi je zbog košarke“

Autor: Paulo Sarić

Postavili smo igru da Boatright dođe do izražaja.

Trener Cedevite, Veljko Mršić nakon osvojenog naslova ovim se riječima obratio novinarima: 

- Ulazak u utakmicu je bio totalno loš, kao u trećoj utakmici. Puno brzih šuteva, loših šuteva, šuteva za tri… Poslije smo se malo stabilizirali. Drugo poluvrijeme smo izdominirali i odigrali kako smo htjeli. Lopta je dobro išla, razigrali smo Ryana koji je koristio umor igrača Cibone. Oni su se odlučili za pomoć visoko gore, a mi smo stvarali prednosti na visokom picku i on je zabijao i stvarao zicere drugim igračima.

Na kraju je Cibona ublažila prednost što je bila moja greška. Dao sam priliku mladim igračima da osjete igranje finalne utakmice i dobiju poticaj za daljnji rad, a to je Cibona iskoristila. Počela se vraćati na 18 razlike, a mi smo se stali kretati.

Cedevita je čekala Boatrighta cijelu seriju, a on je u pravome trenutku pružio partiju kakva se od njega očekuje.

- Postavili smo igru da Boatright dođe do izražaja. Na visokom bloku ga Žorić nije mogao pratiti. Na prvome je bloku stvarao prednost, a njegov igrač ostajao, čime je dolazio do prednosti. Tu je odličan kad je vruć. Otvarao je šuteve ostalim igračima. Suigrači su promašivali, ali sve je on to kreirao gore na visokom picku.

Trener Cedevite potom je prokomentirao ugođaj i punu dvoranu.

- Atmosfera je bila odlična. Drago mi je zbog košarke što je serija pobudila veliko zanimanje javnosti –riječi su trenera Cedevite koji je nastavio:

- Kad smo došli do zida, mi smo pokazali snagu, bez obzira na puno ozlijeđenih igrača. Pokazali smo da smo spremni. Osnovni plan je bio da iz faze obrane u fazu napada pređemo za 4-5 sekundi, da igramo sa minimum 4-5 dodavanja, da umorimo igrače Cibone. Da se moraju kretati, da dosta pomažu. Oni se dobro vraćaju, ali smo procijenili da neće moći pratiti cijelu utakmicu u takvome ritmu – zaključio je splitski strateg.

Tagovi