Hrvatska
Regija
Mršić čekao Kodija i dočekao pobjedu!

Mršić čekao Kodija i dočekao pobjedu!

Autor: Branko Tabak

U Železniku pao FMP.

Zadar je ostvario svoju drugu pobjedu u ABA ligi u sezoni 2020/21. U Železniku Zadrani su slavili protiv FMP-a  nakon produžetka 88-98. Junak zadarske pobjede bio je Kodi Justice (18 poena, 3 ukradene lopte) koji je s dvije trice, dvicom i odličnim obrambenim reakcijama vratio Zadrane u završnici regularnog dijela iz debelog minusa (75-65 u 35. minuti).


Imali su Zadrani priliku za pobjedu i u završnici 'regularnog' dijela utakmice, ali je najboljem igraču Zadra ove večeri, Dominiku Mavri (23 poena, 11 asistencija) zadrhtala ruka na drugom bacanju pa su s neriješenim ishodom Beograđani krenuli po pobjedu. Srećom, Nenadić nije pogodio.

Produžetak je Zadranima ponudio velike šanse, ne samo zbog činjenice da su bili u velikom naletu već i podatka da su tri nositelja igre FMP-a, uključujući razigravača Filipa Čovića s pet osobnih pogrešaka završnih pet minuta gledali s klupe.

Da stvari budu idealne pobrinuo se ponovno Justice koji je na otvaranju produžetka pogodio tricu. Mavra je mudro izvukao prekršaj i pogodio dva bacanja, Justice pogodio još jednu tricu na asistenciju vrlo razboritog i racionalnog Cartera (16 poena, 4 skoka, 5 asistencija), pa je tricu pogodio i Mavra. Stigli su Zadrani serijom 11-0 do prednosti 82-93 koju domaćini u završnih 1:45 nisu nikako mogli sustići. Zaslužni za to su i Bursać (19 poena) koji je napadački i obrambeno nastavio odličnu utakmicu i Vuković (7 poena, 10 skokova) koji je savršeno zatvorio krug petorke koja je pobjedu iznijela na svojim leđima.


I za kraj, ne zaboravimo Veljka Mršića. Kada su frustracije momčadi i navijača bile najizraženije praštao je propuste Kodiju Justiceu vjerujući da je igrač koji može pokrenuti momčad. Vjerovao mu je nakon osrednje partije do same završnice i tih -10, vjerovao mu je i nakon deset promađenih trica iz deset pokušaja dva dana ranije u Laktašima kod Igokee.
Ž
Zadar je došao do vrijedne pobjede, ali i toliko potrebnog mira s kojima će u sljedećim utakmicama regionalne lige biti lakše igrati.

Obje momčadi sada imaju po dvije pobjede, s tim da u drugom dijelu prvenstva FMP dolazi na Višnjik.