Hrvatska
Mršić: Kako je propao dolazak američko-nigerijskog košarkaša

Mršić: Kako je propao dolazak američko-nigerijskog košarkaša

Autor: 057info

Dosta puta smo se opekli...

Novi trener Zadra Veljko Mršić danas se upoznao sa svojom novom momčadi, odnosno igračima koji su do sada prikupljeni na Višnjik. Skupini starosjedilaca i mladih uskoro će se priključiti još četvorica igrača - Eyassu Worku, Aleksandar Bursać te još dvojica Amerikanaca na pozicijama šutera i centra. Mršić je otkrio s koliko su se problema susreli u pokušaju dovođenja igrača "preko bare", piše portal 057info. 

- Dosta puta smo se opekli, falio je samo potpis kada bi nešto iskrsnulo. Našli smo jednog dobrog igrača za poziciju 2-3, ali nije mogao do Ureda za izdavanje putovnica, koji sada valjda radi samo kada je pitanje života i smrti. Druga putovnica mu je bila nigerijska, s kojom ne može putovati po ovoj regiji, pa je agent rekao da je bolje da se odustane od posla jer se ne zna kad bi to bilo. Pri realizaciji smo drugog posla, prepustio sam to Brani, vjerujem da smo blizu rješenja, otkrio je Mršić.

Za visokog igrača još uvijek se razmatra nekoliko opcija.

- Gledamo najviše na karakter igrača kojeg dovodimo jer uz budžet koji imamo ne može se dobiti ne znam kakvi super talentirani ili dokazani igrač. Trebamo gađati nekoga tko ima karakter i može napredovati, zanimljivih opcija ima. Nositelji igre moraju biti naši domaći igrači, imamo par iskusnih koji duže vrijeme igraju i moraju napraviti dodatni iskorak, kaže Mršić.

U Zadar je sinoć stigao Eyassu Worku, koji je nakon negativnog testa na koronavirus također prošao putešestvije.

- Workua nisu prvi dan pustili na avion zbog nekih papira, poslije smo preko konzulata iz Los Angelesa dobili papire za ukrcavanje, sada ćemo pričekati to vrijeme samoizolacije. Bursać također vadi papire u Novom Sadu i trebao bi uskoro biti u Zadru.

Inače, sve poslove i dalje finišira Branimir Longin, iako mu je mandat sportskog direktora istekao.

- Svakodnevno smo bili u kontaktu, radio je svoj dio posla, gledali smo zajedno, komentirali igrače, tražili ih. Razgovarao sam sa svakim od tih igrača, s njihovim trenerima na koledžu i tek nakon toga smo se odlučivali ići prema njima ili ne. Mislim da su karakterno jako dobri momci.