Hrvatska
Mršić: Navijači Zadra žive u prošlosti, očekivanja su nereala

Mršić: Navijači Zadra žive u prošlosti, očekivanja su nereala

Autor: Sport 023

Realnost je drugačija.

Trener Zadra Veljko Mršić je u razgovoru za portal Sport 023 pozvao navijače na strpljenje, ali i istaknuo kako su njihova očekivanja nerealna. Štoviše, Mršić  situaciju ne procjenjuje lošom.

- Realno, situacija nije ni toliko loša koliko su očekivanja velika. Naši navijači žive u nekoj prošlosti koja je bila velika i napravljena od velikih igrača. Zadarski navijač je naučio gledati velike igrače, naročito u Jazinama i sada očekuje to i u Krešinom domu. Trenutačna realnost je drugačija i treba je graditi korak po korak, inače ćemo ići iz frustracije u frustraciju i nećemo iz tog tunela nikada izići. Svi mi koji tu radimo smo odgovorni. S jednom dobrom analizom možemo krenuti naprijed. Napravili smo i malo prevelika očekivanja i stavili veliki teret na igrače, ja prvi i preuzimam odgovornost na sebe. Međutim, i njima sam rekao, tko se ne može nositi s takvim pritiskom teško može igrati u Zadru. Tko ne može istrpiti kritiiku i zahtjeve koji su veći od onoga što sada pružamo, ne zaslužuje biti tu, počevši od mene."

Upitan uživa li i dalje povjerenje čelnih ljudi kluba odgovorio je: 

- Ne znam, to bi trebali pitati njih. Iz mojih razgovora s njima, mislim da imam. Međutim, znate kako je to u sportu, danas jesi, sutra nisi, nema ni prošlosti ni budućnosti, samo danas. Sport je vrlo egzaktna grana i rezultat je mjerilo svega.