Hrvatska
Mršić novinarima: Treba biti objektivan u sagledavanju nekih stvari

Mršić novinarima: Treba biti objektivan u sagledavanju nekih stvari

Autor: Branko Tabak

I sve to zbog pitanja o padu forme nekih igrača.

Nakon poraza Zadra od Igokee trener Zadra Veljko Mršić sam je priznao da utakmice praktički nije ni bilo jer su je gosti zatvorili nakon svega pet minuta igre.

- Igrali smo protiv jedne fizički jake ekipe koja igra jako dobru sezonu. Čestitam Igokei na dobroj utakmici, bili su bolji protivnik od samog početka. Igokea je kontrolirala utakmicu i nažalost utakmice nije ni bilo. Jedino smo u drugoj četvrtini uspjeli smanjiti njihovu prednost na nekih 8 razlike, ali su oni nakon toga odmah reagirali. Postotak šuta i broj izgubljenih lopti nije bio na našoj strani i to je ono što je usmjerilo utakmicu. Mi moramo u ovakvim utakmicama donositi bolje odluke, brže se rješavati lopte. Igokea je bolja ekipa i to se odrazilo na rezultatu.

Trener Zadra, međutim, ne vidi problem u očiglednom padu forme nekih igrača poput Chinanua Onuakua, koji je uz to problematičan i zbog svog nezainteresiranog garda, Martina Junakovića, Kodija Justicea... Na novinarski o razlozima pada forme Mršić je odgovorio:

- To je vaš zaključak. Vidjeli ste koliko utakmica igramo i kojim rasporedom. I da dođemo u boljim uvjetima na Igokeu oni su bolja momčad od nas, Kada uzmemo u obzir da smo sinoć igrali utakmicu i putovali 300 km do Zaboka i isto toliko nazad, dok su oni jučer popodne ovdje imali trening, to isto nešto govori. Broj utakmica koje smo odigrali od pauze do danas je velik.

Na kraju je, ne prvi puta, pozvao novinare, a preko njih i navijače, na objektivnije sagledavanje stvari.

- Sezona traje još dva mjeseca. nema momčadi u Europi koja ima kontinuitet dobrih igara i forme tijekom cijele sezone. To je krivulja koja ide gore, dolje, a najvažnije je doći u pravu formu u pravim trenucima. Na tome radimo i čvrsto stojim iza ovih momaka, njihovih dobrih i loših strana. Nastojat ćemo se popraviti, samo treba biti objektivan u sagledavanju nekih stvari.

Objektivno, Zadar ključne utakmice ABA lige igra u grču. Novinari i navijači, kojih ni nema na tribinama, su najmanje krivi za to.