Europa i Svijet
Hrvatska
Mršić otkrio na čemu se mora raditi: Nakon odlične obrane nismo imali snage...

Mršić otkrio na čemu se mora raditi: Nakon odlične obrane nismo imali snage...

Pobjeda i škola.

Hrvatska je pobjedom krenula u kvalifikacije za Eurobasket 2021. Odlično otvaranje utakmice s granitnom obranom ztrlo je pobjednički put izabranicima Veljka Mršića.   

Slaže se stim i izbornik Švedske Hugo Lopez: 

Ušli su u utakmicu mogo bolje od nas. Imali smo izgleda, ali u prvoj četvrtini nismo ništa mogli pogoditi. Prvih dvadeset minuta nam je bilo zaista teško fizički, no mislim da smo odlično odigrali treću četvrtinu, pogotovo obrambeno, ipak nije bilo dovoljno. Moramo učiti iz ove utakmice, pred nama je već u ponedjeljak nova utakmica za koju moramo biti spremni.

Iskusni hrvatski reprezentativac Hrvoje Perić nakon utakmice se dotaknuo i nadolazećeg gostujućeg susreta s Nizozemcima (ponedjeljak, 24. veljače).

- Veljko i njegov stožer su od prvog dana dali jasna pravila ponašanja na terenu i van terena i to je dalo jednu ozbiljnost, koncentraciju i ozbiljan pristup utakmici. Otvorili smo utakmicu fokusirano, bili smo spremni. Iako je bio imperativ pobjede, znali smo da moramo biti koncentrirani na naše zadatke i to nam je pomoglo da dobijemo utakmicu. Sigurno je da će Nizozemska biti težak protivnik, ali imamo dva dana da se pripremimo. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, bez obzira što ćemo biti na gostujućem terenu.

Izbornik Mršić uz uadovoljstvo prikazanom igrom apostrofira i stvari koje se mogu popraviti.

Veljko Mršić, izbornik hrvatske reprezentacije: 

Svi su odigrali dobru utakmicu, svi su dali sve od sebe i igrali dobru obranu. Grešaka je bilo, no trebamo izvući pouke iz toga. Većina je njihove momčadi iz španjolske lige i vidjeli smo da su oni trkački na višem nivou, nisu se tako brzo umarali. Mi nakon jedne zaista dobre obrane nismo imali snage da tako nastavimo u napadačkom dijelu i na tome moramo raditi. Imali smo 23 asistencije, to pokazuje da su dečki igrali zajedno, dodavali se. Otpočetka pokušavamo stvoriti pobjedničku kulturu, dečki su to jako dobro prihvatili.