Hrvatska
Mršić smiruje euforiju, Karakaš u mogućoj petoj vidi Zadar s punim gaćama

Mršić smiruje euforiju, Karakaš u mogućoj petoj vidi Zadar s punim gaćama

Autor: Branko Tabak

Karakaš: Čak da su na drugoj strani Lakersi, možemo se vratiti...

Zadar je u finalnoj seriji doigravanja poveo protiv Splita 2-0. Navijača u dvorani nije bilo, no pobjedu su znali proslaviti ispred dvorane i na gradskim ulicama. Veljko Mršić i njegovi igrači smiruju loptu, dok Splićani nakon dva uvodna poraza i dalje ne gube vjeru i nadaju se preokretu. 

Veljko Mršić, trener Zadra:

- Napravili smo ono što smo željeli, došli do 2:0, ali još ništa nije gotovo. Treba odigrati tu treću utakmicu koja često zna biti najteža. Možda nam upozorenje treba biti i nedavno finale u vaterpolu, Jug je imao isto 2:0, ali nije bilo od koristi. Utakmica je po meni bila s više emocija nego prvi susret, međutim, uspjeli smo iskontrolirati svoju igru kao i igru suparnika i cijelo vrijeme čvrstom obranom ih lomili sve do konačnih petnaest viška. Mislim da možemo još bolje odigrati u Splitu, jer smo ih u obadvije utakmice zadržali ispod 60 poena. Nadam se da će tako biti i na Gripama!


Mile Karakaš, trener Splita:

- Bila je tvrda utakmica kako dolikuje finalu! U prvom poluvremenu smo imali prigodu odvojiti se na bolju razliku, međutim, zbog tehničko taktičkih pogrešaka nismo uspjeli. Zadar je bolje ušao u drugo poluvrijeme i odmah se odvojio, nakon toga se dogodilo ono što se dogodilo. Imamo li vjere u povratak u Zadar? Imamo, čak da su na drugoj strani Lakersi, možemo se vratiti. Nama je potreba ta jedna utakmica da se sve okrene, odnosno, dobijemo li treću možemo i četvrtu. Vjerujte ni Zadar se ne želi vratiti kući, jer ako bude peta utakmica onda će Zadar imati pune gaće!

Antonio Jordano, igrač Zadra: 

- Najvažnije je da smo upisali i drugu pobjedu. Nismo ušli u utakmicu kao što prošli puta, na kraju smo se skupili odigrali smo kako treba. Mislim da smo zasluženo, uz dobru igru u drugom poluvremenu, pobijedili. Sad idemo u Split po još jednu pobjedu da vratimo naslov u Zadar.

Toni Perković, igrač Splita: 

- Ovo je bila jedna zahtjevna utakmica, mislim da su gledatelji uživali u ovom. Igrali smo bolje i čvršće nego u onoj prvoj utakmici, ali nažalost danas je pobjeda otišla na stranu Zadra. Čestitam Zadru i vidimo se u Splitu.