Hrvatska
Mršić: Tražimo igrače koji imaju poveznicu s Hrvatskom

Mršić: Tražimo igrače koji imaju poveznicu s Hrvatskom

Autor: Index.hr

Češljanje.

Već od ove jeseni mogli bismo u dresu hrvatske košarkaške reprezentacije gledati Amerikanca ili naturaliziranog igrača iz neke druge zemlje, a dugoročno bi na raspolaganje mogli dobiti još poneku NBA zvijezdu, otkrio je izbornik Veljko Mršić u razgovoru za Index'.

''Dugo smo razgovarali, vidjeli što imamo kvalitetno, na kojim pozicijama smo slabi u rosteru i zaključak je bio da ćemo, ako uspijemo pronaći nekoga tko nam može pomoći i odgovoriti na zahtjeve, krenuti u akciju", rekao je izbornik Veljko Mršić.

"Tražimo igrače koji imaju poveznice s Hrvatskom, nekog od roditelja ili djedova, ako su rođeni tu, ako imaju hrvatske korijene, ako su oženili Hrvaticu, sve ćemo pročešljati", najavio je izbornik.

"Već se nekoliko NBA igrača kod naših reprezentativaca raspitivalo i izrazilo želju za dobivanjem hrvatske putovnice i igranjem za reprezentaciju. Postoje dva NBA igrača kojima je netko od roditelja Hrvat, obojica na pozicijama dva i tri. Istina, pozicija jedinice nam je dosta problematična, ali vidjet ćemo što nam je dostupno", otkrio je Mršić i na kraju naglasio vrlo bitan detalj u priči o strancima.

"Tko god da došao, neće biti plaćen. Njima hrvatska putovnica otvara mnoga vrata i ona će im biti jedina naknada za angažman. Kada se spominjao Shane Larkin, on je tražio dva milijuna dolara, a to nije bila opcija.''

Više pročitajte na Index.hr-u.