Hrvatska
Mršić: Tri kluba s pravom se nadaju naslovu prvaka, a Gorica vreba iz prikrajka

Mršić: Tri kluba s pravom se nadaju naslovu prvaka, a Gorica vreba iz prikrajka

Šesti klupski trenerski trofej Veljka Mršića.

Veljko Mršić je stigao do svog šestog trenerskog trofeja. Kao trener Cedevite osvojio je tri naslova prvaka (2015., 2016. i 2017.). S istim je klubom kao trener dva puta osvojio i Kup Krešimira Ćosića (2016. i 2017.). Kup krešimira Ćosića osvojen u Omišu sa Zadrom prvi je i jedini koji nije vezan uz klub koji više ne participira u hrvatskoj košarci, a u kojem je i obnašao dužnost sportskog direktora.


- Prije svega bih čestitao mojim igračima i stručnom stožeru, također čestitam igračima i stručnom stožeru Splita na dobroj utakmici. Utakmica je bila jako zanimljiva, cijelo vrijeme je to bilo tu negdje. Mi smo par puta otišli na sedam razlike, međutim Split se uvijek vraćao. Završnicu smo odigrali zbilja dobro, Split je tu malo fizički pao, pogodili smo četiri trice zaredom, samo jedna preko ruke, ostale su bili iz otvorenih šuteva, bili smo mirni kad je najviše trebalo. To je odlika pravih momčadi, kad se lomi utakmica da odigramo pravu obranu, da u napadu iskreiramo dobre pozicije i otvorene šuteve, rekao je Mršić nakon susreta. 

Naglasio je još nešto:

- Pobijedila je momčad. Te četiri trice su zabila četiri različita igrača, Bursać je određeni dio odigrao odlično, pa je Jordano imao mini rolu, pa Mavra, Carter u drugom poluvremenu... Od prvih 30 minuta Onuaku je 10 bio na parketu i opet smo kontrolirali dobar dio utakmice. Najavio sam da će momčad izbaciti pojedince i tako je i bilo. Šteta da nije bilo publike, nadam se da je dosta ljudi to pratilo na televiziji.

Za razliku od trenera Splita Ivice Skelina Mršić se nije libio govoriti o raspletu u HT Premijer ligi.

- Neće nam biti lako. Ove sezone imamo tri momčadi koje sa pravom računaju da mogu osvojiti trofej. Gorica vreba iz prikrajka, ali mislim da je stepenicu niže. Mi smo osvojili prvi trofej, za drugi nas čeka uzbudljiva borba, samo da ne bude ozljeda, a bojim se da bih ih moglo biti u ritmu koji nas čeka nakon ove pauze, zaključio je Mršić.