Hrvatska
Mršićeva povezanost sa Splitom i finalom prije 17 godina

Mršićeva povezanost sa Splitom i finalom prije 17 godina

Autor: Branko Tabak

Tada je bio dio žute svlačionice, ali nije imao pravo nastupa.

Veliko finale Kupa Krešimira Ćosića između Zadra i Splita vraća nas u 2004. godinu kada su ove dvije momčadi igrale finale u zadarskim Jazinama. Split je slavio košem Roka Ukića u posljednjoj sekundi. Iako na toj utakmici nije bio u sastavu jer nije imao pravo nastupa, Veljko Mršić je bio važan kotačić u uspjehu Splićana.

„Bio je važan dio našeg uspona u formi od Nove godine kada je stigao pa do tog finala, bio je jedini iskusniji u momčadi i ima svoje prste u trofeju bez obzira na to što nije igrao tu utakmicu"prisjetio se Ukić.

Kao igrač Mršić je pet puta osvajao naslov prvaka Hrvatske s Cibonom (1992. – 1995. i 1998.). Dva puta u tim finalima protivnik je bio Zadar (1992. i 1998.), a u preostala tri slučaja Split. Kao trener Cedevite osvojio je tri naslova prvaka (2015., 2016. i 2017.). S istim je klubom kao trener dva puta osvojio i Kup Krešimira Ćosića (2016. i 2017.). 

Ovako je najavio subotnje finale Zadra i Splita: 

“Ovo je prvo finale ove sezone, pripreme prije početka sezone su bile takve da nije bilo nikakvih turnira ni finala na tim turnirima. Finale Kupa je jedna utakmica, puno ekipa koje nisu favoriti na papiru znaju iznenaditi. Ovdje nema izrazitog favorita, važno je da budemo stabilni i koncentrirani, mislim da na to treba najviše raditi na toj psihološkoj pripremi kako bi izašli na parket gladni pobjede i trofeja. Moramo biti smireni, trebamo znati da se utakmica neće odlučiti u prvoj, desetoj ni u 35. minuti nego je kraj kad prođe 40.minuta, to smo imali prilike vidjeti protiv Cibone, ta utakmica nam je dobra škola pred ovo finale.“