Hrvatska
Mršićevo zdravstveno stanje se ponovno pogoršalo

Mršićevo zdravstveno stanje se ponovno pogoršalo

Autor: Branko Tabak

Utakmicu za potvrdu prvog mjesta uoči trećeg kruga protiv Šibenke na Baldekinu propustit će Bursać i Jordano.

Veljko Mršić će ponovno morati prepustiti klupu svom pomoćniku Ivanu Perinčiću nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo te mora otići na post-COVID pretrage, objavio je KK Zadar. Podsjetimo nakon pojave simptoma koji su postajali sve zabrinjavajući Mršić je hospitaliziran na Badnjak 2020. Vratio se u momčad pa opet izostao zbog pogoršanog stanja. Uslijedio je novi povratak i najnovije pogoršanje zdravstvenog stanja.

I sve to nakon dvije šokantne utakmice u dva dana, subotnje pobjede protiv Partizana u ABA ligi (nakon produžetka) i nedjeljnog poraza od Zaboka u HT Premijer ligi.

Zadar već sutra u 18 sati gostuje kod Šibenke u sklopu zaostale utakmice 12. kola HT Premijer lige. Utakmica je to u kojoj Zadar ima priliku potvrditi prvo mjesto uoči trećeg kruga natjecanja. 

“Sutra je već nova utakmica, nemam puno vremena za pripremu. Imperativ je pobjeda, želimo ostati na prvom mjesto uoči trećeg kruga. Za pobjedu će nam trebati velika energija, dobra obrana tranzicija i skok. Moramo popraviti ove stvari koje nisu bile dobre na prošloj utakmici. Moramo kontrolirati unutarnju igru Mikovića i njihov šut za tri poena. Mi moramo igrati u dobrom visokom ritmu jer Šibenka u posljednje vrijeme igra sa skraćenom rotaciju, imaju samo šest sedam igrača u rotaciji ali trener Rahimić radi dobar posao. Očekujem jednu zahtjevnu utakmicu, Šibenka je imala puno više vremena da se pripreme za ovu utakmicu nego što smo mi. Očekujem dobru utakmicu s naše strane i pobjedu - najavio je utakmicu Ivan Perinčić.

“Šibenka je dosta neugodna ekipa, pogotovo na domaćem terenu što su i pokazali pobjedom nad Cibonom. Mislim da smo mi favoriti u toj utakmici, ako odigramo od prve do zadnje minute koncentrirano i napravimo sve ono što se dogovorimo u svlačionici mislim da pobjeda ne bih trebala doći u pitanje” - istaknuo je prje ogleda u Šibeniku centar Zadra Jure Planinić.

Osim ozlijeđenog Aleksandra Bursaća (koljeno) izostat će i Antonio Jordano koji je na dan kada je utakmica trebala biti odigrana bio član Vrijednosnice Osijek te nema pravo nastupa. Filip Kraljević će biti u sastavu.