Regija
Mühl: Napravili smo značajan pomak

Mühl: Napravili smo značajan pomak

Zagrepčanke traže novu pobjedu s kojom bi kolo prije kraja potvrdile nastup u Superligi.

Trešnjevka 2009 u utorak je otputovala u Istanbul gdje je u srijedu očekuje utakmica 9. kola BTravel lige kod domaćina Istanbul Universitesi koja u dosadašnjih osam nastupa nije upisala pobjedu objavljeno je na stranicama Košarkaškog Saveza Zagreb. 

Zagrepčanke traže novu pobjedu s kojom bi kolo prije kraja potvrdile nastup u Superligi. 

Kadetkinja Nika Mühl i ove sezone ima zapaženu ulogu u ekipi trenera Deana Nemeca koja u prosjeku u ovoj ligi ubacuje 15 poena uz 7 skokova, 4 asistencije i 3 osvojene lopte 

- Drago mi je što sam ove godine dobila priliku igrati prvog playa, a to mi je definitivno dokaz da se trud i rad isplate i želim samo tako nastaviti. Na treninzima puno radim na nekim elementima koji mi nedostaju ili ih radim slabije, pa sada i sama vidim napredak u svojoj igri u odnosu na prošlu godinu. To me definitivno veseli i daje motivaciju za daljnji rad. Iskreno nisam očekivala ovako dobre rezultate u WABA ligi, a pogotovo jer smo mlada ekipa koja je još uvijek u razvoju. Do ovih rezultata je došlo prije svega odličnim radom na treninzima, upornošću i ekipnim zajedništvom koje nas najviše izvlači u egal utakmicama. Imamo i više iskustva nego lani, a tome nam je puno pomogla Ana Lelas i kada se zbroje svi naši nastupi na Europskim prvenstvima ovog ljeta onda možemo reći da smo napravili značajan pomak. Iz svake pobjede se dižemo, pogotovo psihički, a za to su nam jako puno značile pobjede protiv Medveščaka i Budućnosti - kaže Nika na početku razgovora i sama iznenađena odličnim rezultatima ove jeseni.

Uz dobre rezulatate dolazi i do dobre atmosfere.

- Veliki je gušt igrati s ovim curama. Prva petorka je baš nekako kliknula ove sezone, jedna drugoj nadopunjujemo nedostatke i neiskustvo. Moram naglasiti našu odličnu fizički pripremljenost što je poglaviti bitno u WABA ligi. Igramo brzu košarku s puno kontri i laganih poena. Uz odličnu komunkaciju s trenerom i podršku s klupe tu smo gdje jesmo. U Istanbulu neće biti opuštanja bez obzira na njihov rezultat ove sezone. Znamo što nam znači pobjeda i iako smo ih u Zagrebu nadigrali sada će sigurno biti teže jer igramo na gostovanju - dodaje Nika, a nalaze se pred ulaskom u Superligu.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 14:00 h.

POREDAK

1. Budućnost   7/1

2. C.Zvezda    6/2

3. Play Off     4/5

4. Beroe         4/5

5. Trešnevka 2009   4/4

6. Istanbul     0/8