Europa i Svijet
Hrvatska
Muhl: Start prvenstva pokazao je koliko smo dobro radile na pripremama

Muhl: Start prvenstva pokazao je koliko smo dobro radile na pripremama

Uoči Švedske.

Ženska U18 reprezentacija Hrvatske može biti zadovoljna otvaranjem EP u Udinama (Italija). Izabranice Deana Nemeca su na startu svladale domaćina Italiju, a u drugom susretu pružile solidan otpor aktualnim prvakinjama Europe što je Belgija.

Uoči trećeg posljednjeg nastupa u skupini protiv Švedske (ponedjeljak, 16.30) razgovarali smo s Nikom Mühl, motorom naše reprezentacije koja u prva dva susreta ima prosjek od 13 poena i 5 asistencija po utakmici-.

”Smatram da prva utakmica protiv Italije nije bila prikaz naše realne igre iako smo ušlu u utakmicu dosta motivirano. Ta utakmica je pokazala koliko smo dobro radili na pripremama, odnosno da smo pobjedili domaćina, a da nismo igrale u skladu s našim mogućnostima. Ta utakmica nam je znatno digla samopouzdanje za nastavak prvenstva. Znali smo da bi protiv Belgije u slučaju pobjede napravili veliki korak prema završnici. Imali smo dobar dio utakmice egal rezultat, ali je presudio njihov šut za tricu. Taj susret moramo zaboraviti i okrenuti se ponedjeljku i utakmici protiv Švedske gdje želimo osigurati drugo mjesto koje bi nam ipak donijelo nešto lakšeg suparnika u osmini finala, iako je skupina s kojom se križamo vrlo jaka. Imamo odličnu atmosferu u ekipi i nadamo se da možemo ostvariti sličan, ako ne i bolji rezultat nego prošle godine kada smo bile devete”, kaže Nika koja zrači optimizmom kao i izbornik Nemec koji nam je prije prvenstva naglasio da ova reprezentacija  na ovom prvenstvu neće hvatati samo ostanak u A diviziji već da može puno više.