Hrvatska
Muke po Buriću: Puljko i Babić napuštaju Bosco

Muke po Buriću: Puljko i Babić napuštaju Bosco

Autor: Branko Tabak

Našli su nove klubove.

Hrvoje Puljko se zadržao u Boscu manje od dva mjeseca. Prema informacijama s kojima raspolaže Basketball.hr Puljko se vraća u Iran.

Iskusni šuter je u bogatoj karijeri igrao je za Zrinjevac, Dubravu, Cedevitu, Cibonu, Slavonski Bod, Jolly, Zabok i Hermes Analiticu u Hrvatskoj te za Artland Dragonse (Njemačka), Peristeri (Grčka) Kaposvari (Mađarska), Spartak iz Subotice (Srbija), Peju (Kosovo) i Shahrdary Tabriz u Iranu.  Puljko je već napustio Bosco što je svakako velik udarac za trenera Ivicu Burića.



Istovremeno klub napušta i Petar Babić koji je našao angažman u Albaniji. U ponedjeljak odlati u Teutu iz Drača, a posljednu utakmicu za Bosco odigrat će u Trnskom protiv Osijeka (subota 18 sati).  

Babić je većinu karijere proveo u Zagrebu u kojem je proveo devet sezona, a 2011. je nastupao i u Euroligi odakle pamtimo vrlo dobru partiju u gostima kod Žalgirisa kojem je ubacio 17 koševa. Put ga je preko Rumunjske, Slovačke i Austrije u kojima je proveo po jednu sezonu 2016. nakratko vratio u redove Zaboka, da bi potom godinu i pol proveo u Švicarskoj. Prošle je sezone nastupao za Starwings Basket Regio Basel.