Hrvatska
Mulamerović zamijenio Trninića na klupi Cedevite Junior

Mulamerović zamijenio Trninića na klupi Cedevite Junior

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

'Nisam dvojio ni trenutka!'

Novi član HT Premijer lige Cedevita Junior od danas ima novog šefa stručnog stožera. Dosadašnjeg Marka Trninića na trenerskoj je klupi zamijenio nekadašnji igrački prvak Europe s grčkim Panathinaikosom i reprezentativac Hrvatske, kasnije trener i izbornik Kosova i BiH, aktualni pomoćnik izborniku Veljku Mršiću u hrvatskoj reprezentaciji, 46-godišnji Damir Mulaomerović koji u Zagreb stiže nakon angažmana u Slobodi iz Tuzle. Mulaomerović je danas u Domu košarke Cedevita potpisao višegodišnji ugovor s novim klubom.

Tomislav Zebić, direktor KK Cedevita Junior: "Na početku moram zahvaliti dosadašnjem treneru Marku Trniniću za sve što je napravio u klubu, od onih juniorskih naslova prvaka Hrvatske s Cedevitom Zagreb do činjenice da je Cedevitu Junior vodio u ovim kriznim pandemijskim sezonama i doveo je u HT Premijer ligu. On je mladi stručnjak i želim mu puno sreće u dugoj i uspješnoj trenerskoj karijeri koja je zasigurno pred njim.

Cedevita Junior ide dalje u svom smjeru kojeg smo odredili prije dvije godine, a to je da bude rasadnik kvalitetnih mladih igrača koji će u našem klubu dobiti priliku uz najbolje uvjete za rad u Domu košarke Cedevita. Vjerujem da ćemo, kako smo do sada, i s novim trenerom Damirom Mulaomerovićem dizati taj cilj izvrsnosti i dodatno se pozicionirati na hrvatskoj košarkaškoj mapi. O Damiru Mulaomeroviću igraču, s ogromnim iskustvom ne treba trošiti puno riječi, sve je rečeno i sve se zna, a o njemu kao treneru reći ću samo da dovoljno govori činjenica da smo upravo njega odabrali da nas pozicionira kao klub s velikim razvojnim, ne toliko i pošto, poto rezultatskim ambicijama. Vjerujem da ćemo u jednom dugoročnom ciklusu s njim na čelu stožera ostvariti svoje planove i da će mnogi mladi talenti odabrati upravo Cedevitu Junior za svoj klub u kojem će graditi svoje uspješne karijere. Želimo mu dobrodošlicu a nama svima nastavak uspješnih i kvalitetnih sezona."

Damir Mulaomerović danas je po potpisu ugovora pratio trening u Domu košarke Cedevita:

 "Kada sam u razgovoru s direktorom Zebićem saznao plan i program, koncept priče, nakon dobrog posla i ulaska u HT Premijer ligu, nisam dvojio o dolasku, kao i sama činjenica da idemo u projekt s mladim igračima i pričom koja će sigurno biti pozitivna u hrvatskoj košarci. Sve se zapravo odigralo brzo i, kažem, nisam dvojio niti trenutka o dolasku u klub. Neće biti lako, taj koncept s mladim igračima je možda i najteži put ali sigurno je najispravniji. Čeka nas dosta izazova ali ja sam spreman i ako sastavimo dobru, mladu, potentnu ekipu mislim da ćemo imati što za reći u hrvatskom prvenstvu. Nisu postavljeni visoki rezultatski kriteriji i najvažnije je da igramo dobru košarku, da izbacimo par mladih igrača, da nekim mladim igračima damo priliku. Zahvalio bih se i predsjedniku Slobode Aidu Berbiću, gdje sam proveo predivnu godinu i pol, mojoj Slobodi koja je imala razumijevanja za sve i nije postavljala prepreke za ovaj moj entuzijazam koji sam s veseljem prihvatio."

Za Cedevitu kao košarkašku organizaciju i Dom košarke Cedevita kao vrhunski trenažni centar novi trener ima samo riječi hvale. 

"Naravno da je to utjecalo na moju odluku. Mislim da je Cedevita Junior sa svojom infrastrukturom i radom, svemu onome što nas čeka, fantastičan projekt i imat ćemo na raspolaganju sve ono što nam treba. Nadam se da će nas pratiti i rezultati kao nagrada za sav trud i energiju koju ćemo uložiti. Ja sam u svakom slučaju sretan što sam tu, što ću biti dio jednog takvog projekta, pogotovo što je riječ o projektu s mladim igračima."

Je li situacija da se ne mora pod svaku cijenu ići na osvajanje trofeja otegotna ili olakotna? 

"Ja sam sebi stavim neke ciljeve i naravno da neke stvari uvijek hoćemo što bolje. Treba biti i realan i vidjeti koliko i kako možemo kada sastavimo momčad. Mada, ja sam jako optimističan što se tiče rezultata. Najvažnije je da mi sami sebi stavimo neki cilj pa dokle stignemo. Činjenica je da nema nekog velikog rezultatskog pritiska i to za mlade igrače može biti olakotna okolnost, tako da bez presinga rezultata mogu svoj talent, trud i energiju iskazati na najbolji mogući način. Što se dolazaka tiče mislim da ćemo biti privlačni mnogim mladim igračima. Oni svakako znaju što dobivaju kada dolaze ovdje. Mislim da u Hrvatskoj ima talentiranih igrača i vidjet ćemo kako ćemo se postaviti i u okviru našeg proračuna. Vjerujem da ćemo mnogima biti zanimljivi."

Svi znaju kakvog je kalibra bio Damir Mulaomerović kao igrač svjetskog glasa, kakav je Damir Mulaomerović kao trener? Strog, čvrst, blag? 

"Ha, ha, od svega po malo. Red, rad i disciplina. Igrači koje sam trenirao su uvijek imali moju apsolutnu podršku, i poslije nekih razlaza uvijek smo ostajali u kontaktu. Mora biti reda, radit će se dosta, najvažnija je jedna dobra atmosfera, timska, zdrava, na tome inzistiram i tu neće biti popusta. Tko se bude uklopio bit će tu, tko ne neće, to je tako u sportu."