Hrvatska
Mulaomerović: Bez Bandića Cibona bi već odavno bila mrtva

Mulaomerović: Bez Bandića Cibona bi već odavno bila mrtva

Autor: Paulo Sarić

Trener Cibone rječito je prokomentirao zbivanja na terenu i pozvao sve ljubitelje košarke u četvrtak na odlučujući susret finala.

- Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Izdominirali su na u većini utakmice. Mi nismo bili pravi što se vidjelo i u promašenim slobodnim bacanjima, a izdominirali su nas i u skoku. Nemam što zamjeriti momcima. Dali smo sve od sebe. Možda smo mogli malo pametnije igrati u pojedinim trenucima susreta. Imali smo šansu na minus sedam, međutim primili smo naivno par otvorenih šuteva i tu je naša zadnja šansa otišla u nepovrat. No, što je tu je. Imamo zadnju utakmicu u svojoj dvorani i ja bih ovom prilikom pozvao sve naše navijače da napune dvoranu i pomognu nam, te da zajedno u četvrtak pobijedimo i osvojimo naslov.

U pojedinim trenucima nismo bili dovoljno aktivni i okomiti prema košu. Žao mi je samo momenta nakon trice Gospića kada smo propustili priliku da kaznimo domaći sastav. Da smo ušli u egal završnicu, tko zna što bi bilo? Na kraju sam odmorio glavne igrače, jer je umor bio vidljiv i na Roziću i na Šakiću i na Reynoldsu.

Treba nam učinak igrača s klupe koji je danas bio malo manji, no momci su dali sve od sebe. Zadnja utakmica se igra u našoj dvorani i imamo sve u svojim rukama.

Večeras je najbolji s klupe bio Gospić koji je svoje minute odigrao dosta dobro – mišljenja je trener Mulaomerović.

Na kraju izlaganja trenera gostujuće momčadi malo je zaiskrilo između njega i novinara Večernjeg lista Dražena Brajdića oko interpretacija jučerašnjeg teksta i uloge gradonačelnika Milana Bandića u današnjoj Ciboni, no sve je završilo bez povišenih tonova. Trener Vukova posebno je naglasio Bandićevu pozitivnu ulogu i još jednom čestitao domaćinima na zasluženoj pobjedi.

- Da nije našeg gradonačelnika, Cibona bi već odavno bila mrtva. On je jedini čovjek koji je stajao uz nas cijelo vrijeme i koji se borio (za naše interese). Bez njega sigurno ne bismo opstali. Večeras je Cedevita bila bolja i zasluženo je pobijedila.

Prije odlaska sa konferencije za novinstvo Mula je poentirao.

- U četvrtak karta sigurno neće biti 70 kuna.