Europa i Svijet
Hrvatska
Mulaomerović bez Simona kreće u Europu

Mulaomerović bez Simona kreće u Europu

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita junior

FIBA Europe Cup

Cedevita Junior u utorak 27. rujna protiv Kalve/Cramo u Jonavi otvara kvalifikacije za FIBA Europe Cup.

Momčad Damira Mulaomerovića se nalazi na kvalifikacijskom turniru B s domaćinom Cbet Jonava (Litva), Kalev/Cramo (Estonia), SCM U Craiova (Rumunjska), Kapfenberg Bulls (Austrija) i KB Prishtina (Kosovo).

Cedevita Junior će svoju prvu utakmicu odigrati protiv Kaleva/Cramo sutra u 17 sati u Jovanos Sporto Arena, prijenos utakmice će biti na YouTube kanalu FIBA-e. Krunoslav Simon će se ekipi priključiti tek nakon kvalifikacijskog turnira.

“Za nas je privilegija biti na ovom turniru. Ovo je novo iskustvo za naše mlade igrače, nagrada za ono što smo prošle godine napravili. Za prvu utakmicu smo možda izvukli najtežeg protivnika, ali sve su ekipe dobre. Momčad će dati sve od sebe, dečki su dobro trenirali i ovo je prilika da se pokažu u dobrom svjetlu. Ipak je ovo međunarodna scena. Najvažnije mi je sa odigramo dobru utakmicu i vidimo dokle možemo dogurati. Bilo bi sjajno, ali će biti teško plasirati se u grupnu fazu FIBA Europe Cupa”, najavio je turnir trener Damir Mulaomerović.

Kalev/Cramo je prvi protivnik, jedna teška utakmice protiv nekadašnjeg člana VTB lige.

“Nemamo iskustvo igranja protiv ekipe tog nivoa. Kalev je jako nezgodan, igraju jako dobru košarku, imaju dobre igrače koji su dobri šuteri. Imaju individualnu i momčadsku kvalitetu. Bit će teško, ali mislim da ćemo biti motivirani da napravimo što bolji posao i da pokušamo pobijediti. Najvažnije je, kad si mlad da daješ sve od sebe i da imaš motiv, da se svi pokažu u dobrom svjetlu”, rekao je Damir Mulaomerović.


Hrvatski reprezentativac Pavle Marčinković, ima iskustva igranja na višem europskom nivou.

“Sigurno nam neće biti lagano u prvoj utakmici. Kalev je dobra ekipa, sastavljena za visoke domete. Nama je ovo novo iskustvo. Želim da ekipa iskoristi ovu priliku i da budemo što bolji na parketu. Mlada smo ekipa tako da će nam ovo dobro doći. Imamo priliku dokazati da smo i mi dobra momčad i da se napunimo samopouzdanje za cijelu sezonu”, istaknuo je Pavle Marčinković.