Europa i Svijet
Mulaomerović: Dobili smo utakmicu bez Bogdanovića

Mulaomerović: Dobili smo utakmicu bez Bogdanovića

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Hrvatska došla do druge pobjede, puno teže nego se očekivalo.

Nakon teško izborene pobjede protiv Estonije u trećem kolu Eurobasketa, izbornik Damir Mulaomerović podijelio je svoje dojmove o utakmici.

- Možemo biti sretni s pobjedom. Znao sam da će biti teška utakmica protiv niske ekipe kao što je Estonija, imaju odlične šutere i tvrda su momčad. Imali smo problema s napadom, posebno u low post igri, obrana je bila solidna i moram zahvaliti Karlu koji je odlučio igrati iako je ozlijeđen. Dao nam je ekstra energije, čestitke i ostatku momčadi što su u ključnim trenucima imali čistu glavu i donosili smo prave odluke. U iduće dvije utakmice moramo igrati puno bolje. 

Izbornik se osvrnuo i na to gdje Hrvatska može biti puno bolja u nastavku.

- Moramo puno bolje odigrati na low postu. I izgubljene lopte, danas smo ih imali 18, posebno puno u prvih deset minuta, ali kada igrate protiv ovakve ekipe s odličnim šuterima koja je niska i dosta atletska, morali smo sniziti petorku i preuzimati. U drugom smo poluvremenu bolje napadali preko pick and roll igre, donosili smo bolje odluke. Možemo biti bolji u puno stvari, danas je Bogdanović loše odigrao 26 minuta, bez njega smo dobili utakmicu, možemo biti sretni i možemo biti puno bolji. Sljedeće dvije utakmice ćemo igrati opuštenije, jer da smo danas izgubili, imali bi puno stresa u iduće dvije utakmice. Počevši od sutra protiv domaćina Italije pred punom dvoranom domaćih navijača, moji će igrači biti motivirani i igrati ćemo puno bolje, nadam se.

Osvrnuo se i na Šarića

- Nakon prve utakmice bio je razočaran, fizički je spreman, ali trebao je utakmicu kao onu protiv Velike Britanije da dobije samopouzdanje. Danas je opet bio jako dobar, dao nam je kreaciju s pozicije četiri, u jednom trenutku sam mislio, ako Matković ne bi mogao igrati, da ga koristim na petici jer s ova tri visoka igrača možemo igrati različite tipove košarke. Dosta sam sretan, imamo dobru atmosferu unutar momčadi. pripremit ćemo se za Italiju i Ukrajinu pa da vidimo na kraju koju ćemo poziciju dobiti.