Hrvatska
Mulaomerović ljut unatoč pobjedi, Alkar ostao usamljen na dnu

Mulaomerović ljut unatoč pobjedi, Alkar ostao usamljen na dnu

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: Marin Sušić

HT Premijer liga

U 6. kolu HT Premijer lige Cedevita Junior u Domu sportova svladala je Alkar 104:85. Momčad Damira Mulaomerovića tako je došla do pete pobjede u prvenstvu.

Zagrepčani nisu dobro krenuli. Nakon prvih 10 minuta gosti su vodili 29:19, a na poluvremenu su Sinjani imali prednosti 49:44. Međutim, Cedevita Junior treću je četvrtinu otvorila s 23-5 i preuzela kontrolu utakmice.

U dresu pobjednika Sven Smajlagić je upisao 22 poena, 4 skoka i 3 asistencije, Emir Šabić ubacio je 18 poena, Rok Radović je ubilježio 16 poena i 5 skokova, a Goran Filipović 15 poena, 5 skokova, 11 asistencija i 4 ukradene lopte.

Goste je predvodio Dominic Gilbert s 23 poena, 10 skokova, 4 asistencije i 5 ukradenih lopti.

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: 

Mislim da smo stvarno imali loš pristup. Bio sam stvarno ljut i ono što uvijek govorim igračima je da svi imaju pravo na loš dan, ali ne i na loš pristup. Primili smo 49 poena u prvom poluvremenu. To je previše, pogotovo za ekipu koja igra energetski agresivno. Nismo bili agresivni i nismo bili na lopti. Drugo poluvrijeme kad smo počeli igrati našu igru i kad smo digli agresivnost vidjelo se da je to naš forte i da smo mi tu jači. Na kraju krajeva, imali smo i dužu klupu i roster. Drago mi je što su se mladi klinci predstavili. Mislim da Jelavić i Kučić imaju jednu sjajnu budućnost. Nadam se da će ubuduće biti i više prilike da im damo minute. Žao mi je što to večeras nismo imali jer je utakmica cijelo vrijeme bila u nekom egalu. Ovo je bitna utakmica za nas. Sad dolazi jedan težak period, Cibona pa Gorica i tu ćemo vidjeti gdje smo. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo biti zdravi. Danas je Batinić imao problem sa skočnim koljenom, no on će biti u petak u sastavu.”

Sven Smajlagić, igrač Cedevite Junior: “Ušli smo malo mekano u prvom poluvremenu i obrana nije bila na nivou na kojem smo navikli igrati. Međutim, drugo poluvrijeme smo stisnuli zube i pokazali  energiju i snagu koju imamo. Uspjeli smo prelomiti utakmicu u trećoj četvrtini i na kraju smo slavili s 20 razlike.”

Marko Trninić, trener Alkara: “Vodili smo i do poluvremena i na poluvremenu, tako da čestitam svojim igračima jer danas su uložili maksimalan napor. Ispoštovali su ono što smo radili. Tih 21 skok u napadu, koje smo imali, dovoljno govori o tome koliko je bilo htijenje mojih igrača. Ono što ne možemo kompenzirati je uska rotacija. Pali smo fizički i nismo mogli odgovoriti na Cedevitinu kvalitetu i širinu.”

Arian Došen, igrač Alkara: “U prvom poluvremenu svakako smo držali koncentraciju, poštivali smo naše principe obrambeno i napadački. U drugo poluvrijeme Cedevita je ušla puno agresivnije nego mi, na što nismo znali odgovoriti prvih par minuta i tu se stvorila ta razlika koja se nekako uspjela održati do kraja utakmice.”