Europa i Svijet
Mulaomerović: Mavra i Gnjidić su nam dali ekstra energiju s klupe

Mulaomerović: Mavra i Gnjidić su nam dali ekstra energiju s klupe

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Hrvatski izbornik bio je zadovoljan današnjom igrom, posebno s trećom četvrtinom.

Prva pobjeda na Eurobasketu 2022 je tu, pala je Velika Britanija s uvjerljivih 86:65, a zadovoljan pobjedom bio je izbornik Damir Mulaomerović koji nije puno zamjerao igračima lošije prvo poluvrijeme, barem ne na službenoj presici nakon utakmice gdje je pohvalio igru svojih košarkaša, posebno odličnu treću četvrtinu.

- Čestitke mojim igračima, posebno na drugom poluvremenu, mislim da smo napravili prilično dobar posao, sjajna energija. Mavra i Gnjidić su nam dali ekstra energiju, ušli su s klupe i odreagirali dobro, Matković također. Vidjeli smo puno atraktivnih poteza i zakucavanja, ostvarili smo pobjedu i sada imamo dan odmora. Igrali smo jučer, završili smo kasno, nismo imali dosta vremena za pripremu utakmice i najbitnije da smo pobijedili. Velika Britanija je jako neobična ekipa, morali smo biti fokusirani, što smo bili, u prvom poluvremenu nismo bili na željenoj razini, ali na kraju to nije bilo toliko važno.

Mula je prokomentirao i igru Darija Šarića koji je jučer ostao bez poena, ali je zato danas bio na razini.

- Mislim da je trebao jednu utakmicu kao što je bila ova danas. Protiv Grčke je promašio nekoliko šuteva, nije bio pravi, a trebamo ga, trebamo njegovu igru, kada je pogodio prvih nekoliko šuteva danas, to je bio onaj Dario kakvog želimo. Bio je odličan danas, dobro je odradio svoj dio posla. Pogađao je, kreirao, napadao koš. Bitan igrač za nas koji s te pozicije može kreirati. I svi ostali, igrali smo kao ekipa, podijelili smo minutažu i svi su odigrali dobro. Zabili smo 35 poena u trećoj četvrtini i posebno dobro odigrali obranu u tom periodu, rekao je hrvatski izbornik.