Hrvatska
Mulaomerović najavio odlazak, Vranković otišao

Mulaomerović najavio odlazak, Vranković otišao

Autor: Z.D.

Poraz od Finske izazvao je potrese u hrvatskoj košarci

Prvo je izbornik Damir Mulaomerović, nakon ispadanja u osmini finala EuroBasketa od Finske, najavio svoj odlazak, a sada stiže vijest o ostavci predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza Stojka Vrankovića.

“Nakon sinoćnje, posljednje utakmice Hrvatske na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, odlučio sam dati ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza, čime na sebe preuzimam odgovornost ispred HKS-a.

Žao mi je zbog navijača koji pružaju bezrezervnu podršku reprezentaciji, no u ovom trenutku ne nalazim rješenje koje bi unaprijedilo nastalu situaciju.

Konačno, želim zahvaliti svim igračima na odazivu u reprezentaciju i trudu koji su uložili, jednako kao i stručnom stožeru i medicinskom timu, a zahvaljujem i svim djelatnicima HKS-a koji su mi pružali potporu u posljednjih šest godina.” - napisao je Vranković u priopćenju za javnost.

Podsjetimo, nakon što se Hrvatska nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo i povijesnog pada u pretkvalifikacije za Eurobasket 2025  Savez je napustio dotadašnji  predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku Dino Rađa čime je omogućeno dovođenje stranca u reprezentaciju.

Novom ostavkom era Rađe i Vrankovića je završila. Što dalje?  Vranković je priznao da ne nalazi rješenje koje bi unaprijedilo nastalu situaciju i ostavio prostor drugima.

Tko će to biti pokazat će vrijeme.