Hrvatska
Mulaomerović najavljuje razvoj mladih igrača, Samac priželjkuje ostanak

Mulaomerović najavljuje razvoj mladih igrača, Samac priželjkuje ostanak

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: KK Cedevita junior

Susret gradskih rivala

KK CEDEVITA JUNIOR – KK BOSCO
29. RUJNA 2023. U ZAGREBU, U DVORANI 2 DOMA SPORTOVA, TRG K. ĆOSIĆA 11,
U 19:00 SATI. –> HKS TV

Cedevita Junior otvara prvenstvo na domaćem parketu protiv Bosca u Domu sportova u petak u 19 sati. Sezonu je najavio trener Damir Mulaomerović.

“Teško je na početku prvenstva reći tko će osvojiti i tko će ispasti ove godine. Prošle sezone mi smo imali sjajnu sezonu, završili smo na četvrtom mjestu i iz godine u godinu se dižemo. Naravno ove godine će biti teško ponoviti prošlogodišnji rezultat, pogotovo jer smo dosta mlađa ekipa nego prošle godine. Ono što mi tražimo i očekujemo je da isprofiliramo neke igrače, neki igrači su dobili vodeće uloge. Uz mlađu ekipu igramo ove godine i dva natjecanja tako da iz te perspektive će biti jako teško. Ono što ja tražim od svojih igrača ove godine je da oni daju svoj maksimum i igraju s visokom energijom.”

“Dinamo je napravio je dobru ekipu dolaskom izbornika Sesara, mislim da će oni biti jako ozbiljni, Dubrava i Šibenka su također dobri dok se Zabok dobro pojačao. Svakako će ove godine liga biti dosta interesantna, prošle godine bilo je dosta dobrih utakmica sve do samoga kraja, a mislim da možemo to očekivati i ove sezone. Teško je reći tko će biti prvi, da  Zadar se dobro pojačao, zadržali su kostur momčadi od prošle sezone, naravno Cibona ako riješe neke svoje probleme će biti dobra momčad i Split koji s novim trenerom Rimcem će imati dobru energiju i sklopili su jednu korektnu ekipu. Bit će jako zanimljiva sezona u FAVBET Premijer ligi.”

Trener Bosca Ante Samac o novoj je sezoni i ambicijama kluba rekao:

“Kroz ligu ćemo dati svoj maksimum da na teren prezentiramo jednu mlada, ali potentnu ekipu punu juniorskih i kadetskih reprezentativaca Hrvatske, koja uz pomoć par iskusnih igrača, može svojim talentom, pristupom i mladošću dati otpor svakoj ekipi, a kroz utakmice pokazivati stalan razvoj u izvedbi i vještinama što je uz pobjede u suštini i krajnji cilj.

Glavni cilj kluba u ovoj sezoni bit će izboriti ostanka, paralelno sa razvojem mladih igrača, da kroz izazove koje ih čekaju na terenu ulaze u svaku utakmicu hrabro, fokusirano i sa samopouzdanjem, a kroz takav pristup i snagu lige dobivaju dragocjeno iskustvo i opravdaju svoju kvalitetu. Sezona u svoj trokružnoj formi će biti naporna, ali svakako zanimljiva sa odličnim rosterima ekipa , koje će sigurno pokazati kvalitetu i dobre igre. Za kraj pozivam navijače i simpatizere KK Bosco ,da prepoznaju i podrže ciljeve ekipe, a drugim ekipama zaželim puno zdravlja i sportskih uspjeha u sezoni 2023/2024.”

 

Standings provided by Sofascore