Hrvatska
Mulaomerović nakon poraza Cedevite Junior od Kaleva: Vidjela se razlika u kvaliteti, ovo nam je škola

Mulaomerović nakon poraza Cedevite Junior od Kaleva: Vidjela se razlika u kvaliteti, ovo nam je škola

Autor: Z.D. Photo: KK Cedevita junior

Estonci na +20

Cedevita Junior je u četvrtfinalu kvalifikacijskog turnira za FIBA Europe cup poražena od Kalve/Cramo 73:93.

Estonska momčad je ušla u utakmicu izuzetno šuterski raspoložena, otvorili su utakmicu sa šutom 4/5 za tri poena. Igrači Damira Mulaomerovića uspjeli su odgovoriti iskusnim igračima Kalev/Cramo sa serijom 14:2 te su nakon prvih 10 minuta držali prednost 25:21. 

U drugoj četvrtini Kalev/Cramo se uspio odlijepiti od mlade ekipe Cedevite Junior kad su na početku četvrtine napravili seriju 15:5. Na poluvremenu su vodili s dvoznamenkastim vodstvom 52:36. 

U nastavku susreta Cedevita Junior nije imala odgovora za Kalevov šut za tri poena, Estonci su nastavili graditi svoje vodstvo te su se na kraju uspjeli plasirati u polufinale turnira gdje ih čeka KB Priština. 

Najbolji igrač u redovima Cedevite Junior je bio Pavle Marčinković koji je upisao 14 poena i 5 skokova, Jakov Mustapić je imao 11 poena, 4 skoka i 3 asistencije. 

Za Kalev/Cramo Alterique Gilbert je imao 13 poena i 5 asistencije. 

STATISTIKA

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: 

“Vidjela se razlika u kvaliteti, mi smo se do sredine druge četvrtine dobro držali. U prvim rotacijama nam je Kalev/Cramo napravio seriju 15:5 i tu su se odlijepili. Znali smo da je to jedna sjajna šuterska ekipa, vidjelo se da je to razina iznad nas. Drago mi je što su igrači osjetili tu čvrstinu. Ovo je nam pokazalo na koju razinu se moramo dići, treba se još puno trenirati da bi se došlo do što bolje forme. Mislim da su bili jači i brži od nas što je na kraju presudilo. Za naše momke ovo je jedno veliko iskustvo.”