Hrvatska
Mulaomerović nakon prolaza Cedevite Junior na F8 Kupa: Teška utakmica, Jazine su pružale dobar otpor

Mulaomerović nakon prolaza Cedevite Junior na F8 Kupa: Teška utakmica, Jazine su pružale dobar otpor

Autor: BB.hr/Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Bez iznenađenja

KK Cedevita Junior pobijedila je KK Jazine Arbanasi u Zadru rezultatom 75:89 i tako osigurala nastup na Final Eightu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić.

Domaćini su odlično otvorili utakmicu i nakon manje od četiri minute igre bili su u vodstvu 10:2. Ipak do kraja prve četvrtine, gosti s Kajzerice anulirali su taj zaostatak i poveli 18:20. Posebnu energiju ekipi dali su Vito Kučić i Jan Kosi ulaskom u igru s klupe. Do poluvremena se razlika povećala - 33:41. Nakon odlične igre u prvenstvu protiv Zaboka, KeVaughn Allen je i dalje "vruć" pa je do poluvremena ubacio 12 poena uz šut 2/3 (66%) za tri poena i podijelio 4 asistencije. Karačić je postigao 8 koševa i uhvatio 4 skoka.

U drugom poluvremenu "narančasti" ostvaruju do tad najveću prednost od 16 poena, ali Jazine se do kraja treće četvrtine približavaju na -7. Ipak, ekipa Damira Mulaomerovića do zadnjeg sučevog zvižduka otklanja svaku sumnju u konačni ishod i s pobjedom odlazi iz Zadra u društvo osam najboljih ekipa u Kupu. Vodeći strijelac ostao je Allen s 24 poena i najboljom valorizacijom (32), a Vito Kučić dodao je 17 koševa. Dvoznamenkasti su bili još Karačič s 10 i Serdarušić s 11 poena te isto toliko skokova za novi "double-double" učinak. Mladi Ivan Bogdanović dobro je iskoristio pruženu priliku te u nepunih 18 minuta završio sa solidnim učinkom od 7 poena, 4 skoka i 2 asista. Vodeći strijelac Jayina bio je Josip Badrak s 24 poena uz čak 6 ubačenih trica iz 13 pokušaja.

Cedevitu Junior već u petak 8.12. čeka sljedeća utakmica kad odlaze na zagrebačko gostovanje kod Bosca u sklopu 12. kola FAVBET Premijer lige.

KeVaughn Allen: "Loše smo ušli u utakmicu, domaćin nas je natjerao na dodatni napor. Tad su imali bolji protok lopte, no svi zajedno smo reagirali kao prava ekipa i pronašli svoj ritam i, još bitnije, otvorene igrače da postižu koševe. Mislim da se vidjelo koliko nam je ovo bitno i koliko smo se borili."

Trener Damir Mulaomerović: "Mogu reći da je bila teška pobjeda jer imamo problema s ozljedama igrača, bilo je i bolesti odnosno viroza, ali to nikako nije izgovor. Ono što je bitno je da smo pobijedili i prošli mladu, talentiranu ekipu Jazina koja je stvarno u dobrom dijelu utakmice pružala dobar otpor. Ono što veseli je doprinos Bogdanovića koji je kvalitetno iskoristio sve svoje minute. Allen je bio na razini, Kosi nakon ozljede i Kučić poslije bolesti se polako vraaćaju i najbitnije je da idemo dalje među 8 ekipa u Kupu. Jazinama želimo sve najbolje u budućnosti i čestitam im na stvarno dobroj igri."