Hrvatska
Mulaomerović ostao bez dva igrača: Smajlagić ide u Litvu, a Jacović u Zabok

Mulaomerović ostao bez dva igrača: Smajlagić ide u Litvu, a Jacović u Zabok

Jedan dobio dobru ponudu, drugi pronašao klub u kojem će više igrati.


Cedevita Junior je sporazumno raskinula ugovore sa Svenom Smajlagićem i Franom Jacovićem na njihovu zamolbu, a klub im je izašao u susret. Smajlagić odlazi u litavski Nevežis dok će Jacović sezonu nastaviti u Zaboku

„Mi Svenu i Franu nismo htjeli stajati na putu ispunjenja njihovih osobnih ambicija. Cedevita Junior je prije svega razvojni klub koji je, eto, radom i rezultatima svih pojedinaca u kolektivu svratio pozornost na sebe. Mnogi klubovi višeg ranga zovu, raspituju se o našim mladim igračima a za Svena, koji je naš najiskusniji igrač, došla je ozbiljna i konkretna ponuda koju smo prihvatili upravo na njegovo traženje. Cedevita Junior dobija financijsku odštetu a Smajlagiću želimo puno sreće u nastavku karijere i da se u novoj sredini snađe kako se snašao kod nas. Jacović u ovom sastavu snaga nije imao veliku minutažu u Cedeviti Junior što će mu nova sredina vjerojatno ponuditi pa niti njemu nismo stajali na putu. U rotaciju sada ulazi 20-godišnji Renato Serdarušić koji je i dalje na dvojnoj registraciji u Medveščaku u Prvoj hrvatskoj ligi a mjesto Smajlagića uskoro zauzima Sandro Rašić koji se vraća iz neugodne ozljede no oporavlja se na dobar način i već ozbiljno trenira“, rekao je Tomislav Zebić, direktor Cedevite Junior.

Sven Smajlagić profesionalnu karijeru je započeo u Ciboni 2010. godine, prošao je i inozemne parkete u BiH, Slovačkoj, Sloveniji, Grčkoj i Francuskoj a prije dolaska u Cedevitu Junior igrao je za Zabok u HT Premijer ligi. Prošle sezone sa Cedevitom Junior osvojio je Prvu hrvatsku ligu i izborio prolaz u HT Premijer ligu a u ovoj sezoni je u elitnom hrvatskom rangu s klubom u 8 utakmica polučio omjer 7-1. Briljirao je upravo u svojoj posljednjoj utakmici protiv Gorice kojoj je ubacio 32 koša uz 9 skokova, asistenciju, ukradenu loptu i blokadu te valorizaciju 39.

Fran Jacović prošao je kompletni omladinski pogon u tadašnjoj Cedeviti Zagreb da bi prije dvije godine otišao u sinjski Alkar gdje je odigrao sezonu u HT Premijer ligi. U Cedevitu Junior vratio se prošle sezone u Prvoj hrvatskoj ligi i bio jedan od igrača koji je izborio povratak u elitni razred hrvatske klupske košarke.

Standings provided by SofaScore LiveScore