Hrvatska
Mulaomerović s Planinićem i Bundovićem napada Zadar u Jazinama

Mulaomerović s Planinićem i Bundovićem napada Zadar u Jazinama

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Nakon dviju startnih pobjeda u HT Premijer ligi, protiv Splita i Furnira u Domu sportova, Cedevitu Junior čeka prvo ovosezonsko gostovanje. U Jazinama ih pred kamerama HTV-a čeka Zadar u nedjelju od 17:00 sati. Oporavljeni Jure Planinić vratio se protiv Furnira, za Zadar će u rosteru biti i Filip Bundović tako da će trener Damir Mulaomerović za ogled s aktualnim prvacima Hrvatske imati na raspolaganju cijelu unutarnju liniju. Nedostaje tek Sandro Rašić koji će izbivati još nekoliko tjedana.

- Sigurno je da je Zadar respektabilan protivnik, aktualni prvak Hrvatske, ali ovakve su utakmice lake za moje igrače jer igramo protiv apsolutnog favorita, pogotovo u Jazinama. Dobro smo trenirali, vraćaju nam se Planinić i Bundović i mi ćemo tamo tražiti svoju šansu, probat ćemo igrati dobru košarku pa ćemo vidjeti do kuda nas to može dovesti. Zadar ima dosta dobrih pojedinaca, zadržali su glavninu ekipe od lani, pogledali smo njihove utakmice koje su igrali, ponajprije onu protiv Partizana. Po meni bit će dobra i zanimljiva utakmica, a mi ćemo odraditi svoju šansu ako nam se ukaže. Naša pobjeda protiv Splita ili njihov poraz kod Škrljeva pokazuje da je liga ove sezone dosta izjednačena, dosta momčadi ima dobre rostere, a meni je najvažnije da moji momci izađu hrabro, da igraju dobru košarku, da budu fizički spremni, da utakmicu dočekamo bez ozljeda i da budemo na visokoj razini kao što smo bili u ove prve dvije utakmice. Bit će tu dosta i taktičkih nadmudrivanja, a gledatelji ispred malih ekrana i oni u dvorani vjerujem mogu očekivati dobru košarku, rekao je u petak uoči susreta govori Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior.

Jedan od glavnih oslonaca igre Cedevite Junior ove sezone je Sven Smajlagić koji iz iskustva zna što momčad očekuje u Zadru. 

- Mislim da će to biti zanimljiva utakmica, Zadar se počeo dizati u formi. Vjerujem uz nazočnost brojne publike u Jazinama. Protiv Splita smo dokazali da se možemo nositi i sa favoriziranim protivnicima a susret sa Zadrom željno isčekujemo. Jazne će i njima biti mala nepoznanica jer ne vjerujem da će stići odraditi više treninga tamo, a nama je sama utakmica veliki izazov iako ne pomišljamo na predaju unaprijed. Vjerujem da ćete gledati zanimljivu utakmicu. Zadar je upisao poraz kod Škrljeva koje je odigralo jako dobro a Zadrani su malo lakše ušli u taj susret. Mislim da nas neće podcijeniti i da će nas dočekati spremni. Definitivno ćemo povratkom Planinića i Bundovića imati širinu i više svježine i samim time da ćemo imati veću šansu u utakmici. Jako dobro treniramo, mladi smo ukupno gledajući i jako smo kompetitivni što se vidi na našim treninzima. Vjerujem da nas čeka jedna lijepa sezona, istaknuo je Smajlagić. 

Damir Mulaomerović i Sven Smajlagić uoči Zadra