Hrvatska
Mulaomerović: Tko će koliko igrati ovisi o ponašanju na paketu, prvenstveno u obrani

Mulaomerović: Tko će koliko igrati ovisi o ponašanju na paketu, prvenstveno u obrani

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Oscilacije na parketu.

Mlada momčad Cedevite Junior zahuktala se sa pripremama za novu sezonu u HT Premijer ligi. Momčad trenera Damira Mulaomerovića odigrala je već tri pripremne utakmice, redom protiv momčadi s kojima će se uskoro sastati u prvenstvenim ogledima. U prvom susretu u Draženovom domu bolja je bila Cibona 92:62, u gostovanju kod Zaboka Cedevita Junior je slavila 91:111 dok je u utorak u Domu košarke Cedevita palo Adria Oil Škrljevo 96:89.

U nastavku priprema već u petak 27.08. Adria Oil Škrljevo od 18:00 sati uzvraća domaćinstvo u svojoj dvorani, slijedi susret s Borcem iz Banja Luke u Domu košarke Cedevita 30.08. pa dvostruki ogled sa slovenskim prvoligašem Heliosom 03.09. u Domžalama od 17:30 te 08.09. u Domu košarke Cedevita 08.09. od 19:00 sati. Između dva ogleda sa Domžalama Cedevita Junior u svojoj trening dvorani ponovno igra sa Zabokom 06.09. od 18:00 sati.

Trener Damir Mulaomerović vjerojatno je već stekao dojam kako će mu momčad izgledati na startu HT Premijer lige.

 "Mislim da smo mi ipak dosta mladi i još zeleni, a to se vidi u oscilacijama na parketu. U toj trećoj pripremnoj utakmici protiv Adria Oil Škrljeva možemo biti zadovoljni samo s rezultatom, druge stvari nisu bile dobre, ja sam jako nezadovoljan ponajprije prvim poluvremenom i tim našim pristupom koji nije bio dobar. Rekao sam igračima u svlačionici da će kriterij tko će koliko igrati biti jedino način na koji će se ponašati na parketu, prije svega defanzivno i kako će razmišljati o igri. Na kraju drugo poluvrijeme smo bili puno bolji, bili smo agresivniji pa smo do kraja napravili neku razliku. Tu ima dosta oscilacija i bit će ih i dalje, kada je pritisak na playmakeru dosta su nam razbijali igru i nadam se da ćemo rasti u budućnosti. Škrljevo je bio jako dobar protivnik, to nam je jedan od izravnih konkurenata u ligi za poziciju na ljestvici i mislim da je bila dobra utakmica kako za nas tako i za njih u ovoj fazi priprema." 

Mulaomerović je odlučio igrati dosta trening utakmica u ovom pripremnom razdoblju kako bi što bolje uigrao momčad. 

"Mislim da nam je bolje da sve igrače isprobamo, da vidimo sve opcije koje imamo i da damo svima šansu. S trećom utakmicom ne možemo biti skroz nezadovoljni a u Zaboku je bilo jako dobro. Sa Škrljevom je to bilo, ajmo reći, 25 minuta dobro, ali čeka nas još jako puno rada, prije svega u defanzivnom dijelu. Napadački smo mi i sa Škrljevom bili dosta korektni, dobro stajali, ali premalo obavezne igre, mislim da smo se previše relaksirali i to nam je ponajprije u prvom poluvremenu došlo na naplatu."