Hrvatska
Mulaomerović: „Tko zna što bi bilo da je Joksimović zabio?“

Mulaomerović: „Tko zna što bi bilo da je Joksimović zabio?“

Autor: Paulo Sarić

"Falio nam je jedan igrač u rotaciji na poziciji pet."

Posljednji od aktera majstorice finala prvenstva Hrvatske pred novinare je stao trener domaće ekipe, Damir Mulaomerović. Nekadašnji hrvatski reprezentativac je sa tugom, ali ponosom u glasu kazao:

- Čestitke Cedeviti na naslovu. Igrači su bili pravi profesionalci, pravi borci. Dali smo sve od sebe, a presudila je individualna kvalitete i iskustvo nekih igrača. Posebno Boatrighta. Pokušali smo ga zaustaviti, ali je on pogodio par ludih šuteva i tu su se odvojili na 15-ak razlike. Mi nismo odustajali, imali smo priliku na 30-ak sekundi do kraja da Joksinim zicerom uđemo u ludu završnicu. Međutim, nije ušlo. Još jednom kapa dolje igračima. Dali su maksimum, no nije bilo dovoljno.

Idemo dalje. Bila je dobra serija, a utakmice su bile odlične. Falio nam je jedan igrač u rotaciji na poziciji pet, posebno u ovako teškim uvjetima. Igrači su nam bili umorni. Bilo je sparno, morali smo malo više rotirati [jer je] umor bio prisutan cijelo vrijeme.

Nakon upita novinara, posebno se osvrnuo na treću četvrtinu u kojoj je momčad Cedevite napravila dvoznamenkastu razliku i odnijela trofej na drugu obalu Save.

- Još jednom ta treća četvrtina? Stavite se u kožu tih momaka gdje svaki igra 30-ak minuta. Što da im kažem? U ovakvim uvjetima daju sve od sebe. I Luka i Roza. I tako svaku utakmicu.

Mi smo prošli i Zadra i Šibenika. Vjerojatno bismo se, da imamo malo veću širinu, bolje rasporedili. Jednostavno, Cedevita nas je uvela u svoj ritam i mi smo stali. Promašili smo dosta otvorenih šuteva. Možemo žaliti za tim zicerom [Joksimovića]. Vidjeli bi što bi bilo, bi li nam ostalo vremena za još bar dva, tri napada – rekao je trener poražene momčadi.

Na kraju se dotakao stanja svog najboljeg igrača Luke Žorića koji je i ozlijeđen zabio 17 poena i bio najbolji strijelac Cibone.

- Vidio sam da se ozlijedio, mada on to nije htio reći. Pokušavali smo držati Gospića što je više moguće [u igri]. Još jednom je Žora pokazao da je pravi MVP lige. Pokazao je srce. On je odigrao s tim listom do kraja, a pukao mu je list.

Žora je veliko srce. Ono što nam je donio i što je značio u ekipi je nezamjenjivo. Žao mi je što je Bošnjak promašio par otvorenih trica. Međutim, moram pohvaliti Marića koji je bio jako dobar večeras. Bio je jako konkretan, hrabar, i pokazao da se na njega može ozbiljno računati – zaključio je Mulaomerović.