Hrvatska
Mulaomerović u Cedevitu Junior doveo Miličevića

Mulaomerović u Cedevitu Junior doveo Miličevića

Nisam se dvoumio ni trenutak.

205 cm visoki krilni centar Ivan Miličević novi je igrač Cedevite Junior. 25-godišnji igrač rođen u Kiseljaku, BiH (31.12.1995.) prošle je sezone igrao u Slobodi iz Tuzle u BiH prvenstvu pod trenerskom palicom Damira Mulaomerovića koji će ga dočekati i u Cedeviti Junior. Prve seniorske minute Miličević je odradio u dresu riječkog Kvarnera 2014.-2017. Od 2017.-2019. igrao je za mostarski Zrinjski u BiH ligi i ABA 2, a vrhunac je bio naslov prvaka države 2018. ABA 2 ligu igrao je, kao i slovensko prvenstvo u dresu Rogaške 2019.-2020. a prošlu sezonu startao je u mađarskom Jaszberenyi. U dresu Slobode prosječno je upisivao 9.8 koševa, 3.4 skokova, 1.1 asistenciju i 0.6 blokada. za 27 minuta na parketu. Prošle sezone u ABA 2 ligi za Rogašku je u 30 minuta ubacivao 12.4 koševa, 6.3 skokova i 2.1 asistenciju.

"Poziv Damira Mulaomerovića koji mi je bio trener u Tuzli jednostavno nisam mogao odbiti i zahvaljujem mu na njemu. Nisam se dvoumio niti trenutak", rekao nam je Ivan Miličević koji trenutačno boravi u Sarajevu vrijedno trenirajući za novu sezonu. "Mulaomerović mi je objasnio plan i program kluba i ja sam se u tome našao. Cedevita je veliko ime, klub sa sjajnim uvjetima za rad, sa velikim potencijalom i to sve u Domu košarke daleko nadmašuje uvjete u regiji. Klub je stabilan, ima viziju i daje veliku priliku za rad i napredovanje", pohvalio je Miličević svoj novi klub u kojem će zasigurno imati važnu ulogu u HT Premijer ligi. "Igram uglavnom na poziciji 4, najjače oružje mi je, vjerujem, šut i igra u tranziciji. Znam uglavnom sve suigrače, sa Smajlagićem sam igrao u Zrinjskom dvije sezone. Iznenađenje mi je samo što ću sa 25 godina biti jedan od iskusnijih što mi je prvi puta u karijeri. Jedva čekam okupljanje i utakmice za Cedevitu Junior."

Trener Damir Mulaomerović koji je s hrvatskom reprezentacijom u Splitu u ulozi pomoćnog trenera, doveo je igrača kojeg je trenirao prošle sezone što dovoljno govori o njegovom karakteru. "Sjajan igrač, sjajan momak s iskustvom igranja ABA 2 lige i naslovom prvaka BiH. Iako mlad ima veliko iskustvo, dobar je šuter a vjerujem da će pokrivati obje unutarnje pozicije. Ono što je važno je da je odmah pristao doći bez puno priče i vjerujem da će ovdje izgarati za klub."