Europa i Svijet
Regija
Musa i Jaramaz odnijeli sve nagrade

Musa i Jaramaz odnijeli sve nagrade

Autor: Paulo Sarić

Završeno 15. izdanje Eurocampa.

Jučer je završilo 15. izdanje Adidasova kampa u Trevisu. Posljednjeg dana su odigrane četiri utakmice, a uz treninge, održano je i natjecanje u tricima, te su podijeljene nagrade najkorisnijem igraču i igraču koji najviše obećava.

Prva zanimljivost bilo je natjecanje u tricama u kojemu je suverenu pobjedu odnio Arnoldas Kulboka gađavši 10/10.¸


Nakon završetka šuterskog djela dana na red su došle i posljednje utakmice. Krenulo se „u glavu“ te su na teren prvi izašli ponajbolji igrači kampa koji su odmjerili snage protiv jake generacije američkih srednjoškolaca. No, mladići s druge strane Atlantika nisu bili dostojna konkurencija nekoliko godinama starijim Europljanima. U dominantnoj pobjedi 91-67 najbolju europsku All-star momčad predvodio je igrač Mega Leksa Ognjen Jaramaz, koji je za 24 minute na parketu zabio jednako toliko poena, uz četiri asistencije i bez izgubljene lopte. Srbijanski je igrač bez problema nadigrao 3-4 godine mlađe suparnike i oduševio skaute NBA momčadi kojima su njegova izdanja u samo dva dana kampa bila dovoljna da počnu razmišljati o srpskom beku u kontekstu NBA lige. Uz Jaramaza, u dobrom su se svjetlu predstavili i drugi igrač Mege, Kostja Mushidi, kao i Bošnjak sa zagrebačkom adresom, Džanan Musa, koji su zabili deset, odnosno 11 koševa.

Izvrsne partije protiv fizički nedoraslih suparnika donijele su članovima abaligaša individualna priznanja pa je Jaramaz proglašen za najkorisnijeg igrača turnira, dok je Musa odnio nagradu najveće nade.

<

Nakon njih su na parket izašle dvije europske selekcije koje su međusobno odmjerile snage. U susretu koji je prelomljen u posljednjoj četvrtini i na kraju završio rezultatom 76-56, vrlo dobar dojam je ostavio još jedan mladi bosanskohercegovački košarkaš, Amar Gegić. Premda inače ne igra toliko s loptom, jučer je jednim djelom susreta preuzeo razigravačku ulogu u kojoj se, prema mišljenju skauta, jako dobro snašao. Susret je završio sa sedam koševa i dvije asistencije.

Čast da zaključi kamp dobila je mlada reprezentacija Slovenija koja je, kao i u prva dva dana, uvjerljivo poražena od suparničke momčadi. Susjedi su s gotovo 40 razlike ispraćeni iz Trevisa. Bivši igrač Cibone Žan-Mark Šiško nije ulazio u igru, a bez napadačkog učinka je ostao treći igrač Mega Leksa, Marko Tejić, koji je za 24 minute na parketu uspio uhvatiti tek jedan skok.

Luka Božić ponovno nije nastupio u natjecateljskim utakmicama.